Арсеній Яценюк: Собівартість проекту «Європейський вал» було зменшено в чотири рази (відео)
середа, 19 серпня 2015, 13:51

Протягом останнього року було облаштовано сотні кілометрів державного кордону між Україною та РФ. Собівартість проекту «Європейський вал» була зменшена у чотири рази, проект облаштування кордону став модерновим і ефективним. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час засідання Уряду в середу, 19 серпня.

Глава Уряду нагадав, що рік тому Кабінетом Міністрів було прийнято рішення започаткувати проект, метою якого є облаштування державного кордону між Україною та РФ: «Кожна незалежна держава повинна повністю контролювати і охороняти свою територію».  З того часу «Європейський вал»  був радикально змінений, насамперед Уряд зменшив його вартість у чотири рази – з 18 мільярдів до майже 4 мільярдів гривен.

Арсеній Яценюк зауважив, що протягом року ефективність контролю над державним кордоном була суттєво підвищена – як інженерно-технічним облаштуванням, так і системою електронного контролю. Глава Уряду заявив, що незабаром з керівником Державної прикордонної служби зробить об’їзд, «як ми це завжди практикуємо раз на квартал».

«Незалежна Україна побудує державний кордон з Російською Федерацією, і це буде реальною зоною, яка позбавить російських терористів можливості безперешкодно проходити через українсько-російський державний кордон, переправляти зброю, здійснювати незаконну міграцію. І Україна зробить усе для того, щоб захистити свою територію», – наголосив Прем’єр-міністр.

«Фінансування в Державному бюджеті передбачено. І рішення про створення державного підприємства по облаштуванню державного кордону засвідчило свою вірність», - зазначив Арсеній Яценюк. 

«Відповідно до затвердженого плану, будуємо «Європейський вал» і робимо так, щоб Україна почувала себе безпечно, щоб кожен громадянин країни знав, що Державна прикордонна служба, українські Збройні Сили охороняють українську територію, і ми зробили все для того, щоб відгородитися від держави-агресора, яким є Російська Федерація», – наголосив лідер «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua