Сьогодні в нас є коаліція вільного світу із 40 країн проти нацистського правителя Путіна – Арсеній Яценюк на CNN (відео)
середа, 27 квітня 2022, 09:47

«Сьогодні - історичний день. США в Німеччині організували нову антинацистську коаліцію, яка нагадує мені коаліцію під час Другої світової. Тож сьогодні в нас є коаліція вільного світу проти нацистського правителя Путіна, що налічує понад 40 країн», - заявив Прем’єр-міністр України, голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк в інтерв’ю з Джейком Теппером в ефірі CNN.

Він відзначив надзвичайно важливу роль США в цьому процесі та їх величезний вклад в глобальний мир, стабільність, потужну підтримку України. І додав, що тепер «є понад 40 країн, які готові до повномасштабної підтримки України в її боротьбі за свободу».

«Путін несе загрозу усьому вільному світу. І я переконаний - світ усвідомив, що нам необхідно створити новий світовий порядок. Де ті, хто вчинив звірства, воєнні злочини та злочини проти людства, понесуть відповідальність», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання Джейка Теппера, Арсеній Яценюк сказав: «Я ніколи не довіряв росіянам. У нас дуже довга і драматична історія відносин. Путіну не вдалося захопити Україну в 2004-му, коли в нас відбулася Помаранчева революція, 2014-го, коли відбулася Революція Гідності. І він зазнає невдачі у 2022-му».

Голова КБФ згадав вчорашні слухання в Сенаті США, під час яких сенатор Ренд Пол запитав держсекретаря Блінкена, чи пов’язане питання НАТО з вторгненням Росії в Україну.

«Я відповім Ренду Полу наступне. Коли Росія незаконно анексувала Крим, Україна була нейтральною державою. Тодішнє українське законодавство не передбачало членства в НАТО. Але незважаючи на це, Росія незаконно анексувала Крим і розпочала атаку на Україну. Росія і персонально Путін ненавидять Україну, вважають, що Україна не має існувати. І це причина того, що Путін вирішив вторгнутися в Україну. Але ми переможемо. Разом із вами».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua