В окупованому Криму діє “законодавство” загарбників та бандитів, яке не має нічого спільного з правом, - Георгій Логвинський
четвер, 23 лютого 2017, 14:12

Сьогодні в окупованому українському Криму немає навіть законодавства Російської Федерації, а є “законодавство” загарбників та бандитів, яке не має нічого спільного з правом, тому українська влада має зробити усе можливе, аби захистити українських громадян в Криму. Перша за все, -  родини кримських політв'язнів.

Про це заявив заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, віце-президент ПАРЄ, представник фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський під час брифінгу у Верховній Раді.

Він нагадав, що 26 лютого 2014 року в Автономній республіці Крим громадяни України, в тому числі тисячі кримських татар, захищали Верховну Раду АР Крим і саме за ці події вони зараз несуть відповідальність.

Як зауважив Георгій Логвинський, День Криму, який сьогодні проходить у Верховній Раді, присвячений третім роковинам окупації Російською Федерацією українського Криму.

“Це три роки опору окупації, яка відбувається на нашій території. Нам важливо донести ті почуття, які зараз мають громадяни України в Криму, які боролися, які все життя йшли до повернення на власну Батьківщину — до Криму. І зараз окупаційна влада знову залякує, виживає їх з їхньої території. Ми не можемо цього допустити. Ми повинні захищати їх усіма можливими і неможливими важелями впливу”, - заявив він.

“Як віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи завжди вважаю, що найголовніша мета моєї діяльності — це захист прав наших громадян, деокупація нашої території. Ми повинні донести це до міжнародної спільноти, заявляти про це на всіх міжнародних майданчиках, у всіх міжнародних інституціях. І нам вкрай важливо підтримати людей, які там захищають нас, які знаходяться на півострові суворого режиму”, - підкреслив  Георгій Логвинський.

Народний депутат також нагадав, що на членів Меджлісу кримськотатарського народу, насамперед Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза, окупаційна російська влада досі тисне лише за те, що вони у 2014 році брали участь у так званому кримському майдані (захист Верховної Ради АР Крим у лютому 2014 року. - Ред.).

“Ми зобов'язані захистити цих громадян. На жаль, в Криму немає навіть законодавства  Російської Федерації. Це - законодавство загарбників, бандитів, і нічого спільного з правом в даному випадку там не існує. Але повинно бути так, щоб сила права була вища за право сили”, - підкреслив представник фракції "Народний фронт".

Більше того, Георгій Логвинський зауважив, що в окупованому Криму досі відбуваються політичні арешти наших громадян, і в цьому випадку українська влада має захистити родини цих людей і, у першу чергу -  дітей.  Власне, цій темі — захисту дітей кримських політв'язнів — будуть, зокрема, присвячені заходи в рамках Дня Криму у Верховній Раді.

Крім того, за словами Логвинського, на сьогодні запланований круглий стіл за участі народних депутатів на експертів, присвячений справі “26 лютого”, а ввечері у приміщенні парламенту відбудеться зустріч з іноземними дипломатами, мета якої — дати їм можливість “відчути увесь біль людей, які зараз знаходяться в Криму”.

“Цією акцією ми намагаємося таким чином підтримати і там наших громадян, і все таки всередині країни ще раз чітко сказати: Крим — це Україна! Поки ми боремося за Крим, він залишається українським”, - додав парламентар в коментарях журналістам.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua