Солісти, що виступають з піснями, які належать російським компаніям, не можуть представляти Україну на конкурсах, – Княжицький (відео)
понеділок, 25 лютого 2019, 13:46

У майбутньому необхідно унеможливити ситуації, коли б Україну на міжнародних конкурсах, таких як Євробачення, представляли солісти, що виступають у країні-агресорі з піснями, що належать російським компаніям.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова профільного Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький під час Погоджувальної ради.

Він пояснив, що солісти, які виступають у країні-агресорі з піснями, що належать російським компаніям, у подальшому можуть бути елементом гібридної війни.

"Дуже прошу уряд приділити цьому увагу. Можливо, профінансувати поїздку українського співака на Євробачення, тому що для нашої держави в умовах гібридної війни це надзвичайно важливо", – наголосив народний депутат.

"Ще важливіше – прийняти закон про функціонування української мови як державної, про що сьогодні говорив Голова ВР та деякі виступаючі", – додав він.

Микола Княжицький навів приклад Польщі та інших країн, які в різний період часу не говорили рідною мовою.

"Був час, коли Польща говорила російською та німецькою. Був час, коли Чехія говорила німецькою, коли країни Балтії говорили російською", – уточнив представник "Народного фронту".

"І вони змогли побудувати сильні суспільства, захистивши власну ідентифікацію, власну культуру, мову, зрозумівши, хто вони є. Ми живемо в країні, де не існує жодного закону про мову після скасування закону Ківалова-Колесніченка. Завдяки Голові парламенту, завдяки волі лідерів парламентських фракцій – і провладних, і опозиційних, – ми підійшли до історичного моменту. Ми маємо шанс прийняти якісний нормальний закон, почати будувати нормальне українське суспільство для наших дітей та для дітей тих, хто не мав змогу нормально розвивати українську мову, які жили в умовах русифікації, колонізації. Зараз маємо шанс побудувати нову країну. Закликаю всіх у четвер підтримати цей законопроект", – підсумував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua