Спецконфіскація коштів Януковича дозволить профінансувати армію та соціальні виплати лікарям, вчителям і пенсіонерам, - Тетерук (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 13:26

Посилення сектору безпеки і оборони держави є на сьогодні головним завданням влади, тому народні депутати мають ухвалити урядовий законопроект щодо спеціальної конфіскації арештованих активів Януковича.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук під час брифінгу в парламенті.

Він зазначив, що сьогодні у Верховній Раді дуже важливий день, оскільки парламентарі ухвалили законопроекти, які "значно посилюють чи покращують стан безпекового сектору нашої країни".

Так, Андрій Тетерук особливо відзначив ухвалений законопроект №2345а, розроблений народними депутатами фракції "Народний фронт", який робить можливим пенсійні виплати тим військовослужбовцям та членам їх сімей, які отримали поранення чи загинули внаслідок бойових дій в зоні АТО.

За його словами, завдяки цьому закону близько 2 тисяч сімей військовослужбовців будуть соціально захищеними та отримають пенсії.

Разом з тим перший заступник голови фракції "Народний фронт" наголосив, що не менш важливим законопроектом, який очікує на ухвалення, є урядовий законопроект щодо режиму спеціальної конфіскації арештованих активів Януковича.

"Я хотів би звернути увагу всього суспільства на надзвичайно важливий законопроект про  спецконфіскацію. Він є настільки важливий, що на нього звернули увагу і Президент, і Прем’єр-міністр України. Фракція "Народний фронт" неодноразово наполягала і наполягає на тому, щоб цей законопроект був внесений і проголосований", - заявив Тетерук.

Більше того, як зазначив народний депутат, усі суперечності, які виникали під час підготовки цього законопроекту, парламентарі мали змогу усунути чи виправити.

"Цей законопроект був поданий Урядом України і знімає усі маніпуляції про те, що він нібито не відповідає юридичній площині. Він був підтриманий європейським співтовариством. Отже всі питання щодо повернення коштів, які вкрав Янукович, повинні бути вирішені у найкоротший термін", - наголосив Андрій Тетерук.

Він також нагадав вимогу фракції "Народний фронт" про те, що після повернення цих коштів до Державного бюджету України 50% від цієї суми має піти на забезпечення сектору оборони та безпеки країни, а інші 50%, а це майже 17 млрд грн, - на соціальні потреби, а саме: виплати лікарям, вчителям та пенсіонерам. 

"Саме фінансування безпекового сектору дає нам можливість безпечно відчувати себе. А це фінансування почалося саме з Уряду Яценюка і повинно продовжуватися Урядом Гройсмана. Це головне, на що ми звертаємо увагу в складні часи, які переживає зараз Україна. Це є надзвичайно важливим для кожного громадянина і закріплено у Конституції. Адже захищати Україну є нашим головним обов’язком згідно з Конституцією України. Тому ми обов’язково переможемо. Слава Україні!", - резюмував перший заступник голови фракції "Народний фронт".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua