Спецслужби використовують російські соцмережі для інформаційних диверсій проти України, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 16 травня 2017, 13:07

Рішення про блокування російських соціальних мереж ухвалено в інтересах національної безпеки України і покликане захистити країну від інформаційної війни, яку веде Росія.

Про це заявив Перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук в інтерв'ю журналістам, коментуючи відповідний указ Президента.

За його словами, рішення РНБО, яке ввів у дію Президент, є "дуже важливим кроком у посиленні національної безпеки нашої держави".

Андрій Тетерук зазначив, що крім блокування таких Інтернет-ресурсів, як "Вконтакте", "Яндекс", "Одноклассники" тощо був також затверджений список з 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, щодо яких будуть застосовані санкції терміном від одного до трьох років.

"Ці ресурси повністю контролюються ФСБ Російської Федерації, країною-агресором. Ми наклали на них санкції для того, щоб унеможливити проведення спеціальних операцій за допомогою соціальних мереж. Я вважаю це розумним, правильним і виваженим кроком", - заявив народний депутат, додавши, що це рішення давно назріло.

"Інформаційна руйнівна кампанія, яка провадиться Російською Федерацією, повинна бути зупинена. Насамперед тими рішеннями, які приймаються у парламенті, на засіданнях РНБО, Урядом України. І всі ті майданчики, які використовує Російська Федерація для зміцнення своєї агресії, вони завжди будуть під увагою української влади", - наголосив Перший заступник керівника фракції "Народний фронт".

Він також додав, що "всі намагання Кремля шукати нові майданчики будуть належним чином вивчені і будуть прийняті відповідні державні рішення".

Разом з тим, на думку Андрія Тетерука, блокування російських інтернет-ресурсів та програмного забезпечення в Україні відкриває можливості для українських та західних IT-компаній запропонувати вітчизняним користувачам новий якісний продукт і зайняти нішу, що звільнилася.

У свою чергу член фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький наголосив, що у 2014 році значні сили сепаратистів координувалися саме через мережу "Вконтакте".

"Фактично всі проросійські масові акції, координація проросійських захоплень адмінбудівель на сході, блокпости - воно усе йшло через "Вконтакте". Цей ресурс залишається одним із основних майданчиків для антиукраїнської пропаганди, яка працює в тому числі в групах "9 травня", "Георгієвська стрічка", "Слава Новоросії" і так далі", - сказав Сергій Висоцький.

"Якщо ми говоримо про той же "Яндекс", інше програмне забезпечення, то були статті західних видань, що та ж антивірусна програма "Касперського" насправді шпіонська, вона отримувала дані навіть американських спецслужб. Наші спеціалісти довели, що "Яндекс" є шпигунською програмою і збирає дані про усіх українців", - додав народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua