Співробітництво між Україною та Кіпром в енергетичній сфері буде активізовано, - Наталія Кацер-Бучковська
вівторок, 7 червня 2016, 11:05

Двостороннє соціально-економічне співробітництво між Україною та Республікою Кіпр буде й надалі розвиватися та поглиблюватися, зокрема, у сфері альтернативних джерел енергії та енергоефективності у рамках міжвідомчого Меморандуму про взаєморозуміння в галузі відновлювальних джерел енергії та ефективного використання енергії.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська на кіпрсько-українському діловому форумі «Реформи та нові можливості», який відбувся в м. Нікосія (Кіпр).

Захід було проведено на найвищому рівні. Кіпрська сторона була представлена президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісу, президентом торгово-промислової палати Кіпру Фідіасом Пілідісом, президентом Кіпрсько-української бізнес-асоціації Міхалісом Міхаїлом та ін. З української сторони разом з народними депутатами були представники посольства на чолі з Послом України в Республіці Кіпр Борисом Гуменюком.

В ході дискусії була обговорена низка питань щодо двосторонніх відносин в бізнес сфері та практичних можливостей для ведення бізнесу на Кіпрі та в Україні. Під час свого звернення до учасників Форуму Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс наголосив на тому, що кіпрсько-українські відносини базуються на взаємній повазі та довірі і висловив готовність й надалі їх розвивати в усіх сферах економіки. Українська сторона підтвердила готовність щодо подальшого посилення двостороннього економічного співробітництва та подякувала пану Анастасіадісу за чітку підтримку Кіпром євроінтеграційних прагнень України і українського народу, суверенітету і незалежності нашої держави.

У свою чергу, Наталія Кацер-Бучковська проінформувала кіпрську сторону щодо потенціалу України в галузі енергоефективності та альтернативних джерел енергії і наголосила на необхідності активізації двостороннього співробітництва у рамках міжвідомчого Меморандуму про взаєморозуміння в вищеозначених сферах.

Зокрема, вона відзначила досягнутий прогрес в законодавчій площині України щодо реалізації енергетичних реформ.

«В контексті відновлювальних джерел енергії та енергоефективності важливим є прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії», яким внесено зміни до процедури встановлення «зеленого» тарифу та механізму розрахунку «зеленого» тарифу. Окремо слід виділити «Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року», який встановлює національну індикативну ціль для відновлюваних джерел енергії у валовому кінцевому обсязі споживання енергії до 2020 року на рівні 11%», - зауважила Наталія Кацер-Бучковська.

Таким чином, народний депутат підкреслила пріоритетність для  української сторони проведення дієвих заходів, спрямованих на підвищення ефективного використання енергетики і наголосила на зацікавленості української сторони в подальшому поглибленню економічної співпраці з кіпрською стороною.

«Україна продовжує реалізацію цілої низки важливих економічних та інституційних реформ в державі, спрямованих на покращення інвестиційного та ділового іміджу нашої країни на міжнародній арені та спрощення процесу ведення бізнесу», - наголосила представник «Народного фронту» у своєму виступі.

 

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua