«Справа Мартиненка» і спроба його незаконного ув’язнення робиться з метою монополізації влади в країні, - Микола Княжицький (відео)
субота, 22 квітня 2017, 13:50

Так звана «Справа Мартиненка» і спроба його незаконного ув’язнення робиться з метою монополізації влади в країні, зміни її політичного ландшафту та може призвести до політичної дестабілізація України.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Микола Княжицький під час судового засідання щодо обрання запобіжного захожу Миколі Мартиненка.

Так, він навів цитату з нещодавньої заяви голови Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова, в якій він, зокрема, наголошує, що «НАБУ має справи, які вже доведені до суду, але не можна при цьому застосовувати засоби боротьби, які порушують права людини так брутально, як вони це роблять у цій справі (М.Мартиненка. – Ред.)».

«Тому ми тут. Ми проти брутального порушення прав людини», - заявив народний депутат.

При цьому Микола Княжицький додав, що так само він був особисто  присутній на судових засіданнях інших політиків, а також – журналістів, так званих «в`язнів Грушевського» та інших активістів Майдану.

«Тоді хлопців, яких звинувачували, що вони нібито билися на Грушевського, попередньо затримували, як і Мартиненка, в іншому місці, вони не тікали, не ховалися, і ми чули тоді від органів прокуратури і міліції (тоді НАБУ ще не було) ті самі слова, які кажуть ці молоді слідчі прокурори. І це страшно», - наголосив парламентар.

Таким чином, на переконання Миколи Княжицького, сьогоднішня спроба ув’язнення Мартиненка є політично мотивованою, як це було щодо інших політиків за часів Віктора Януковича.

«Політичне замовлення в даному випадку абсолютно незаконно виконує Національне антикорупційне бюро. Це боляче не тільки мені, який би хотів успіху цього новоствореного органу, а й тому ж голові Гельсінської спілки пану Захарову, який особисто голосував і підтримував пана Ситника, коли його обирали, та іншим людям, які слідкують за цим процесом», - підкреслив народний депутат.

Крім того, Микола Княжицький зауважив, що народні депутати та міністри, які висловили готовність взяти Миколу Мартиненка на поруки, жодним чином не чинять тиску на суд і перші зацікавлені у чесному і об’єктивному розслідуванні цієї справи.

«Але ув’язнювати людину, вина якої не доведена, під надуманими приводами – це абсолютно політична справа. Для чого це робиться? Для монополізації влади в країні, для зміни політичного ландшафту країни. Ця справа робиться для того, щоб фактично почалася політична дестабілізація України, і люди, які хотіли б збільшити свою владу і зробити в цій країні знову диктатуру, скористалися б цим. Поступово, повільно, крок за кроком. Не вийде! Ми цього не дозволимо!», - заявив представник фракції «Народний фронт».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua