Спроба замаху на Антона Геращенка – це робота диверсійно-терористичного центру, створеного на території Росії (відео)
понеділок, 23 січня 2017, 17:02

Спроба замаху на життя народного депутата фракції «Народний фронт», секретаря Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антона Геращенка – це лише одна ланка з ланцюга роботи диверсійно-терористичного центру, створеного на території Російської Федерації з метою дестабілізації соціально-політичної ситуації всередині України.

Про це заявив сам Геращенко під час прес-конференції.

За його словами, резонансні злочини, які були скоєні останнім часом, зокрема, проти окремих військовослужбовців, журналістів та представників влади, є чітко організованими і мають системний характер. Він повідомив, що завдяки допитам затриманих та подальшій агентурній роботі правоохоронцям вдалося встановити зв’язок між цими злочинами.

«Спроба замаху на мене, якій запобігла Служба безпеки України, – це лише одна ланка з ланцюга роботи диверсійно-терористичного центру, створеного на території Російської Федерації, якому поставлене завдання задіяти виключно громадян України, як правило, з кримінальним минулим. Тих, хто ненавидить нашу країну, та з промитими російською пропагандою мізками, - організовувати злочини на території нашої країни», - заявив він.

Так, Антон Геращенко наголосив, що, «судячи по почерку та підготовці терористичного акту з його ліквідації, слідчі вважають, що на 99,9% терористичний акт і вбивство відомого журналіста Павла Шеремета в червні 2016 року було скеровано та реалізовано з цього ж диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації».

За словами народного депутата, на сьогоднішній день правоохоронними органами затримано три особи, раніше судимі, які, на думку слідчих, належать до цього диверсійно-терористичного центру. Одна особа була затримана у листопаді минулого року за вбивство працівника рівненського СІЗО майора Івана Мамчура (раніше був командиром групи третього полку спецназу ГУР України. – Ред.), двоє інших затримані за організацію спроби ліквідації Антона Геращенка.

«Це лише виконавці, витратний матеріал, і зараз від них відхрещуються. Тобто, ми зараз лише зловили виконавців, але ми вже знаємо і встановили – нехай «товариші» у Російській Федерації знають – окремих осіб, співробітників російських спецслужб (їх справжні імена і прізвища встановлені), які здійснюють цю діяльність. Можливо, вони будуть оголошені у міжнародний розшук як особи, які здійснюють терористичну роботу проти України», - повідомив парламентар.

У той же час Геращенко зауважив, що на сьогоднішній день немає відповіді на питання, хто все ж таки є головним замовником створення цього диверсійно-терористичного центру.

«Нас цікавить питання, на яке ще немає відповіді: рішення про створення такого диверсійно-терористичного центру прийняв Володимир Путін або це зробив хтось з його оточення, бажаючи вислужитися, показавши успішну роботу?», - підкреслив він.

«Факт є один, який засоби масової інформації мають донести і до громадян України, і до світового співтовариства, що Росія – це держава-терорист. І тоді особи, які ухвалили рішення про знищення громадян України - вбивати, підривати, спалювати -  можливо, одумаються, зрозумівши, що з них зірвані маски», - заявив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua