Будь-які спроби Росії провести незаконні вибори на Донеччині та Луганщині означають повний зрив Мінських домовленостей (відео)
середа, 9 вересня 2015, 15:25

Україна виконала свою частину Мінських домовленостей: «Будь-які дискусії про перекладання відповідальності на Україну є безпідставними і неприйнятними. Україна є жертвою. Агресором є Російська Федерація», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з Главою Уряду Республіки Польща Евою Копач у Варшаві.

Він нагадав про ключові вимоги Мінських домовленостей. Перший пункт, підкреслив Глава Уряду України, - це припинення вогню: «Його не відбувається. Так, інколи стається, що суттєво зменшується кількість обстрілів, але потім знову з'являється».

«Пункт другий – це відведення російських бандитів і терористів з території України. Підкреслюю - не тільки відведення техніки чи озброєння, а виведення регулярних російських військ і російських бандитів з української території. Пункт третій – це відновлення контролю над українським державним кордоном, для того, щоб ці бандити не повернулися назад», - наголосив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що проведення виборів в Україні в цілому «і на українській території, якою є Донецьк, Луганськ , і в тому числі Крим», повинно відбуватися виключно за нормами міжнародних стандартів і критеріїв ОБСЄ - прозорі і чесні вибори.

«Ми звернулися до ОБСЄ і БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів і прав людини. – Ред.) з проханням дати нам відповідь, чи є сьогодні умови для того, щоб провести там чесні й прозорі вибори. Як можна іти на виборчу дільницю і опускати бюлетень під дулом російського автомата? Це фікція»,  - підкреслив Глава Уряду України.

«Будь-які спроби Російської Федерації, - тому що в Донецьку і Луганську російські найманці, - провести будь-які незаконні вибори на цих територіях означають повний і тотальний зрив Мінських домовленостей», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України відзначив позицію Польщі «щодо підтримки України, щодо єдності Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки в питанні санкцій проти Російської Федерації»: «Ми разом із цивілізованим світом вимагаємо виконати «Мінськ» - припинити стріляти і вбивати українців, вивести російські війська і відновити контроль над кордоном. Тоді ця криза, яка була створена Росією, і ця військова агресія зупиниться».

Арсеній Яценюк також наголосив, що Росія зацікавлена в дестабілізації ситуації в цілому у світі: «Наслідки дестабілізації знає не тільки Україна, але вже і Європа. Ми як ніхто вас розуміємо, коли зараз сотні тисяч мігрантів із зон військових конфліктів шукають притулок в країнах-членах Європейського Союзу. Тому що у нас через російську військову агресію 1,5 мільйона тимчасово переміщених осіб, яким треба дати роботу, зарплати, пенсії, житло». 

«Це означає, що ми повинні шукати відповідь на ці виклики разом», - сказав Глава Уряду України.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua