США демонструють чітку підтримку України і засуджують дії Росії як країни-агресора, - Андрій Тетерук (відео)
п’ятниця, 18 травня 2018, 13:18

Сполучені Штати Америки демонструють чітку, послідовну та консолідовану позицію у підтримці України і в засудженні дій Російської Федерації як країни-агресора.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам, коментуючи черговий візит спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера в нашу країну.

Він наголосив, що за результатами цього візиту важливою є заява Волкера про те, що “в жодному контексті, в жодному випадку не можна вважати ситуацію на сході нашої країни громадянським конфліктом”.

“Він абсолютно чітко сказав, що це інтервенція Російської Федерації, і вона припиниться виключно тоді, коли Росія припинить діяти в агресивний спосіб, порушуючи міжнародне законодавство та угоди, які діють між Україною і Росією, міжнародні угоди, за якими діють всі цивілізовані країни”, - заявив Андрій Тетерук.

Таким чином, за словами народного депутата, Адміністрація США підтримала дії української влади, яка визнала Російську Федерацію державою-агресором, і поклала на неї всю відповідальність за стан справ на тимчасово окупованих територіях.

Більше того, перший заступник керівника фракції “Народний фронт”, який був присутній на зустрічі з Куртом Волкером, зазначив, що з боку американського представника “прозвучала абсолютна чітка позиція послідовної підтримки зусиль української влади щодо спроможності захищати нашу територію не тільки за дипломатичним, але й за військовим контекстом”.

“Йдеться не тільки про передачу новітніх комплексів, рівних яким немає у Російській Федерації, - ракетних комплексів Javelin, які здатні нищити російську ворожу техніку, але й про те, що Сполучені Штати у будь-який момент готові надати ще більшу кількість необхідної техніки, якщо тільки будуть бачити, що Російська Федерація буде продовжувати, як зараз, активізацію силового варіанту як єдиного можливого у впровадженні своєї агресивної зовнішньої політики”, - розповів Тетерук.

“Тобто йдеться про абсолютно чітку, послідовну, консолідовану позицію наших союзників - Сполучених Штатів - у підтримці України і в засудженні дій Російської Федерації як країни-агресора. Я бачу в цьому абсолютний позитив”, - додав парламентар.

Крім того, Андрій Тетерук повідомив, що під час зустрічі з Куртом Волкером він загострив його увагу на необхідності вплинути на Кремль, аби примусити російську владу звільнити усіх українських військовополонених та політичних в’язнів, які незаконно та в нелюдських умовах утримуються в російських тюрмах, “в’язнів, єдина провина котрих у тому, що вони мають проукраїнську патріотичну позицію і не соромляться її висловлювати”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua