США і ЄС підтримали кардинальні реформи України у сфері енергетики, - Наталія Кацер-Бучковська
п’ятниця, 6 травня 2016, 14:15

Україна продовжує виконувати роль важливого транзитера газу до Європи.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська за результатами опублікованої на сайті американського Державного департаменту заяви за підсумками засідання Енергетичної ради США-ЄС.

Вона повідомила, що на цьому тижні у Вашингтоні відбулося засідання Енергетичної ради США-ЄС, спрямоване на розвиток трансатлантичного співробітництва в галузі та посилення енергетичної безпеки.

Наталія Кацер-Бучковська зазначила, що Європейський Союз та США «підтвердили роль України як важливого транзитера природного газу до ЄС і будуть докладати подальші зусилля для забезпечення енергетичної безпеки за рахунок диверсифікації поставок енергоносіїв».

«Енергетична рада знову підтвердила свою прихильність принципам енергетичної безпеки, схваленим лідерами «Великої сімки» на самітах в Брюсселі та Ельмау в 2014 та 2015 роках, а також зобов'язанням з надання підтримки енергетичного сектору в Україні та інших вразливих країнах», - підкреслила народний депутат.

Крім того, за словами представника фракції «Народний фронт», в заяві Енергетичної ради також відмічено важливість створення в Україні незалежного регулятора, прийняття закону про ринок електроенергії і прогрес у розгрупуванні державної нафтогазової компанії «Нафтогаз».

«Рада підкреслила свою підтримку поточного реформування енергетичного сектору України заради створення прозорої правової та фінансової політики та підвищення прозорості у контексті поступової інтеграції України в європейський енергетичний ринок», - зауважила парламентар.

Як підкреслила Кацер-Бучковська, Рада підтримала коригування цін на енергоносії в напрямку відповідності собівартості, а також визнала внесок ЄС та США в енергетичну безпеку України шляхом створення умов для реверсних постачань газу в Україну. 

«Ця заява є дуже важливою в контексті здійснення Україною реформ в енергетичному секторі відповідно до своїх зобов'язань в межах Угоди про асоціацію ЄС-Україна та про енергетичне співтовариство, зокрема тих, що встановлені за погодженням з МВФ, Світовим банком, ЄБРР та ЄІБ», - резюмувала Наталія Кацер-Бучковська.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua