Створення робочої групи на базі двох комітетів дозволить професійно розслідувати звинувачення екс-керівника ДФІ і дати на них відповіді, - Вікторія Сюмар (відео)
п’ятниця, 10 квітня 2015, 15:33

Фракція «Народний фронт» зацікавлена у максимально прозорому і максимально професійному розслідуванні звинувачень екс-керівника Держфінінспекції Миколи Гордієнка, тому вітає створення з цією метою спільної робочої групи на базі двох парламентських комітетів.

Так заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар під час брифінгу прокоментувала сьогоднішнє рішення Верховної Ради створити на базі комітету з питань запобігання корупції та комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності депутатську робочу групу для перевірки оприлюднених повідомлень про фінансові порушення та перевірки інших зловживань в державному секторі економіки.

Вона зазначила, що такою ж є особиста позиція Прем`єр-міністра України Арсенія Яценюка, який звернувся до Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та фракції «Народний фронт» з проханням «підтримати таке рішення для того, щоб дати відповіді конкретно по всім звинуваченням, які прозвучали від колишнього голови ДФІ».

«Парламент сьогодні схвалив, очевидно, зважене рішення про створення робочої групи на базі двох комітетів, що складатиметься саме з тих професійних людей, які розуміють, що таке юриспруденція, що таке розслідування резонансних справ», - заявила вона.

За словами Вікторії Сюмар, Тимчасова спеціальна комісія – це, перш за все, політичний інструмент, тому що «фракції відправляють туди тих, хто голосніше кричить, а не тих, хто має досвід і розуміння ситуації», тоді як робоча група – це більш зважений варіант, тому що безпосереднім розглядом документів і наданих свідчень там будуть займатися професіонали, які є в комітетах.

На думку першого заступника голови фракції «Народний фронт» Андрія Тетерука, будь-який чиновник, незалежно від політичної приналежності, має нести відповідальність і бути покараним, якщо він вчинив протиправні дії.

За його словами, саме робота цієї робочої групи дозволить провести розслідування корупційних звинувачень «без купюр» та без політичної заангажованості. 

«Прем’єр-міністр надає всі важливі докази і створює відкриті умови для розслідування, яке буде здійснювати ця робоча група. І я сподіваюсь, що злагоджена робота і Уряду на чолі з Прем’єр-міністром, і професіоналів в складі робочої групи допоможе суспільству зрозуміти, що ті обвинувачення, що були висунуті Гордієнком, є політичною маячнею і повністю безпідставні», - заявив Тетерук.

Крім того, на думку заступника голови фракції «Народний фронт» Вікторії Сюмар, ця ж робоча група мала б також дослідити роботу деяких попередніх міністрів та керівників певних державних підприємств.

«Йдеться про розслідування фактів зловживань у державному секторі економіки, тому що у нас теж є багато запитань до міністрів від «Свободи», як і до колишнього Генпрокурора від цієї партії пана Махніцького, який, як відомо, мав усі можливості і повноваження притягнути до відповідальності винних у розгоні Майдану та в інших зловживаннях проти активістів. Важливо зрозуміти, чому цього не було зроблено Генеральною прокуратурою ні за часів Махніцького, ні за часів Яреми», - наголосила Вікторія Сюмар.

У зв’язку з цим, як зазначила вона, фракція «Народний фронт» однозначно підтримує звіт Генпрокурора Віктора Шокіна щодо ходу розслідування у цьому напрямку.

Як відомо, робоча група має викласти висновки і пропозиції за результатами перевірки у письмовому звіті і подати їх на розгляд ВР до 7 травня 2015 року. У цей же термін, за згодою Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, Генпрокурор має звітувати перед ВР про стан розслідуваних фактів і інших фактів зловживань у держсекторі.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua