Створення ДБР допоможе збалансувати правоохоронну систему, - Антон Геращенко (відео)
п’ятниця, 24 листопада 2017, 14:05

Створенням Державного бюро розслідувань (ДБР) в Україні завершується процес створення органів стримувань та противаг серед правоохоронних органів.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

«Раніше Генеральна прокуратура мала можливість управляти та маніпулювати всіма іншими правоохоронними органами через можливість «дубинки», а саме: починати кримінальне провадження, переслідувати співробітників Служби безпеки України, поліції та інших органів. На сьогодні ці функції будуть розведені: Генеральна прокуратура буде слідкувати за дотримуванням законів, вона буде здійснювати процесуальне керівництво, представляти інтереси держави в суді, а ДБР буде якраз займатися розслідуванням злочинів, у тому числі скоєних прокурорами, співробітниками Національного антикорупційного бюро», - пояснив народний депутат.

Таким чином, як наголосив Антон Геращенко, головне завдання Державного бюро розслідувань – «припинити це кумівство, коли Генеральна прокуратура сама розслідувала злочини прокурорів».

«Іноді розслідувати справу якогось прокурора міг його товариш. Це було неправильно», - зазначив він.

Представник фракції «Народний фронт» також повідомив, що до ДБР наберуть близько півтори тисячі найкращих слідчих з гідним рівнем заробітної плати. Тому він висловив сподівання, що Державне бюро розслідувань зможе взяти перші справи у провадження вже до першого травня 2018 року.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua