Створення електронного реєстру військовозобов’язаних дозволить у випадку необхідності якісно провести мобілізацію, - Сергій Пашинський (відео)
вівторок, 3 листопада 2015, 17:33

Ухвалення законопроекту №2504а щодо створення державного електронного реєстру військовозобов’язаних дозволить підвищити якість призову у випадку необхідності.

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Сергій Пашинський з парламентської трибуни.

За його словами, на початку російської військової агресії проти України в нашій державі згідно документів нараховувалось сотні тисяч військовозобов’язаних, але реально ця інформація не відповідала дійсності.

«По суті, це була інформація військкоматів ще Радянського Союзу, яка, на жаль, за 25 років фактично не оновлювалась, і це, по суті, дуже нам заважало проводити мобілізаційні заходи», - пояснив представник «Народного фронту».

«Прошу вас усіх підтримати в першому читанні закон про єдиний державний реєстр військовослужбовців. Це електронний реєстр, там виписаний його регламент, права й обов’язки сторін – люди, внесені в реєстр, матимуть свої права», - наголосив він.

«Це дасть нам можливість по-новому підійти до питання мобілізації, до призову, планувати та організовувати в тому числі ту ж територіальну оборону, навчальні збори, дасть можливість у випадку необхідності провести мобілізацію більш якісно, ніж ми проводили», - заявив Сергій Пашинський.

Верховна Рада не змогла ухвалити на сьогоднішньому засіданні даний законопроект, відправивши його до комітету для підготовки до повторного першого читання.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua