Створення ОТГ на Київщині блокують місцеві чиновники, – Геннадій Кривошея
вівторок, 7 серпня 2018, 14:22

Перепони створенню об’єднаних територіальних громад у Київській області чинять місцеві чиновники, які бояться втратити джерела незаконного збагачення.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Геннадій Кривошея на прес-конференції в Києві.

Він нагадав, що станом на сьогодні існує нормативно-правова база для забезпечення створення та повноцінної роботи добровільно об’єднаних громад.

Навівши приклад окремих районів Київщини, депутат повідомив, що, зокрема, голови районних адміністрацій тиснуть на голів сільських рад, погрожуючи скороченням фінансування у випадку, якщо сесія сільради підтримає створення ОТГ.

«Але при цьому голови сільрад не звертають увагу на те, що райони і так нічого не дають – по факту районна рада чи адміністрація лише приймає рішення щодо окремих сіл чи категорій населення районів, ігноруючи інтереси більшості мешканців того чи іншого району», – наголосив Геннадій Кривошея.

За словами представника «Народного фронту», його основним завданням є привернути до цієї проблеми увагу президента, прем’єр-міністра і Київської ОДА, яка одночасно є і рушієм, і перепоною для подальшого розвитку ОТГ в Київській області.

«Київська область – не бідна, і фактично обласна рада, адміністрація, чиновники на місцях бояться втратити фінансовий контроль над певними територіями. Основна мета створення місцевих об’єднаних територіальних громад – забезпечення фінансової незалежності. Щоб жоден чиновник, ані депутат Верховної Ради, обласної, чи районної ради, ані голова ОДА не могли вплинути на місцевий орган влади. Є голова громади, є депутати, є старости, які повноправно розуміють, який бюджет є в наявності, розуміють, що вони не залежать від району, і ніхто не ставитиме їх на коліна під загрозою скорочення фінансування», – пояснив народний депутат.

Геннадій Кривошея також повідомив, що лише в райцентрі Богуслав та чотирьох найближчих до нього сіл, протягом одного тижня було зібрано 2025 підписів місцевих мешканців на користь об’єднання цих населених пунктів у єдину територіальну громаду, щоб довести: створення ОТГ – це прагнення людей припинити розкрадання грошей чиновниками на місцях.

 «Бажання створити ОТГ – це не забаганки окремих мерів чи рад, це прагнення людей, які хочуть, аби податки, які вони сплачують, залишалися на місцях», -  наголосив народний депутат.

«Фракція «Народний фронт» завжди стояла на позиції, що потрібно відстоювати інтереси громади. Ми чітко стоятимемо на своїй позиції: об’єднаним територіальним громадам – бути!» – підсумував Геннадій Кривошея.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua