Антон Геращенко: Судді, які виправдали Мельника, мають бути покарані
четвер, 9 липня 2015, 19:45

 

Народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко вимагає відсторонити трьох суддів Ірпінського міського суду, які виправдали екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, і звільнити їх у разі підтвердження факту винесення неправосудного рішення.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Ірпіньський суд зняв усі звинувачення з колишнього ректора Податкової академії Петра Мельника. Того самого, який вимагав хабар за вступ до Податкової академії, а потім утік за кордон з-під домашнього арешту. Прізвища суддів які пішли на виправдання махрового корупціонера Мельника – Апінка С. В., Мікуліна А.В., Кухленко Д. С.», - сказав Геращенко.

На думку народного депутата, прокуратура має взяти питання підготовки апеляції у цій справі під свій контроль і домогтися належного «покарання хабарника».

«Готую звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради юстиції, голови Верховного Суду і Генерального прокурора з вимогою відсторонити даних суддів від роботи й звернутися до Верховної Ради з вимогою звільнити їх від займаних посад, якщо підтвердитися інформація про те, що винесене рішення про виправдання Мельника є явно неправосудним», - сказав Антон Геращенко.

Представник «Народного фронту» також просить президента Петра Порошенка взяти це питання під особистий контроль.

«Інакше всі заяви про боротьбу з корупцією й наведенням ладу в країні залишаться порожнім звуком через кругову поруку суддів, які не розуміють, що ми не дозволимо їм ухвалювати незаконні й неправосудні рішення на користь корупціонерів», - резюмував Геращенко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua