Судова реформа має позбавити корупціонерів можливості відкупитися в суді, - Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 4 листопада 2016, 09:24

Судова реформа має бути реалізована, тому що без чесного суду Українська держава буде неповноцінною.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець в ефірі телеканалу "Рада".

"Всі ті антикорупційні процеси, які ми ведемо, – створення НАЗК, НАБУ, запровадження електронних декларацій – не матимуть жодного сенсу, якщо за всім цим не стоятимуть вироки щодо корупціонерів та людей, які перейшли межу закону", – наголосив він.

"Для того, щоб був вирок, потрібен чесний суд, а сьогодні ситуація виглядає банально: чим більше вкрав корупціонер, тим легше йому відкупитися від свого собрата в суді", – додав Ємець.

За словами представника "Народного фронту", сьогодні судова реформа перебуває під величезною загрозою. Він нагадав, що Верховний Суд України звернувся до Конституційного Суду з ідеєю скасувати відкриті конкурси та залишити суддів Верховного Суду працювати на своїх посадах довічно.

"Тобто, нівелювати всю судову реформу, залишивши в складі Верховного Суду людей, яких туди призначали Портнов, Ківалов та інші посібники Януковича, зацементувавши суддівський тоталітаризм. Тоді ми маємо визнати, що ці особи залишаються головними в цій країні, бо вони можуть собі дозволити ігнорувати рішення єдиного законодавчого органу, рішення президента, який вносив до законодавчого органу ці ініціативи, і це означатиме крах Української держави, оскільки далі йтиме розвал державності", – сказав парламентарій.

"Сьогодні Конституційний Суд розглядає питання позбавлення Януковича статусу президента, питання української мови, питання закону про державну службу, питання закону про люстрацію. І тут одне з двох: ми бачимо або перемогу закону, або перемогу суддівського тоталітаризму", – підсумував Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua