Судова реформа не передбачає звуження процедур прозорості та підвищення судового збору для громадян, - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 3 жовтня 2017, 11:14

Судова реформа, яку сьогодні розглядає Верховна Рада, не передбачає звуження процедур прозорості суду та підвищення судового збору для громадян.

Про це заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя, представник фракції “Народний фронт” Леонід Ємець у коментарях журналістам.

“Сьогодні парламент не піде на звуження цих процедур прозорості (суду). Я думаю, що це будуть ключові питання перед остаточним голосуванням, і впевнений, що парламент прийме по них те рішення, яке сьогодні суспільство вже озвучило, і не допустить звуження прозорості”, - заявив він.

Крім того, Леонід Ємець заперечив заяви деяких політиків щодо підвищення судового збору для громадян, через що нібито малозабезпечені громадяни не зможуть звернутися до суду. Він сказав, що комітет не підтримав правки щодо підвищення судового збору для громадян і не вносив таких пропозицій.

“Для громадян судовий збір не виросте ні на копійку. Він виросте для державних установ”, - пояснив він.

Так, наприклад, за словами політика, він вніс відповідну поправку щодо скасування пільги на судовий збір для Пенсійного фонду.

“Сьогодні Пенсійний фонд не платить ні копійки, звертаючись до суду, і зловживає цими можливостями, бо звертається просто до кожного пенсіонера в суд. Одна справа, коли Пенсійний фонд відправляє свого штатного юриста, друга справа, що пенсіонер має знайти адвоката, написати скаргу, написати відповідь на скаргу. І що найжахливіше в цій ситуації - у 90% Пенсійний фонд знає, що він звертається з програшною позицією, що він не виграє цю справу, він просто тягне час, він сподівається, що пенсіонер просто не дійде до суду”, - наголосив Леонід Ємець.

Як зазначив народний депутат, таким чином Пенсійний фонд хоче виграти справу, “зловживаючи тим, що він платить нуль гривень нуль копійок, звертаючись до суду”.

“Ми прибираємо для них цю пільгу, вони будуть платити, як і всі, звертаючись до суду, і будуть нести відповідальність, звертаючись з тими позовами, з якими вони апріорі не можуть виграти”, - резюмував представник фракції “Народний фронт”.

 

Леонід Ємець висловив сподівання, що сьогодні Верховна Рада все ж таки завершить розгляд усіх поправок і остаточно ухвалить судову реформу.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua