Судова реформа "підрізає корінь" корупції в судах завдяки введенню єдиної судової практики, - Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 30 вересня 2016, 12:48

Суть судової реформи, яка набула чинності, полягає в тому, що вона «підрізає корінь» корупції в судах завдяки введенню єдиної судової практики, що є обов’язковою для врахування судами нижчої інстанції.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець в ефірі одного з телеканалів.

"Суть судової реформи, яку ми запустили, полягає в тому, що ми підрізали сам корінь корупції в судах. На чому він ґрунтувався? На можливості отримати потрібне тобі рішення. Не сподобалося в цьому суді, пішов до іншого суду, і так до Верховного суду, який умудрявся в рамках однієї палати приймати протилежні рішення протягом двох місяців", - розповів Ємець.

Згідно з судовою реформою, зазначив він, відтепер вводиться єдина судова практика, яка є обов’язковою для врахування судами нижчої інстанції.

"Через 3-4 роки, насправді, кількість судових спорів впаде на порядки, тому що зникне бажання судитися у сторони, яка відкриє закон, порадиться з адвокатом, який їй скаже: ти програєш цю справу і в тебе немає інших варіантів, ніж її програти, тому що так говорить закон і так говорить судова практика", - пояснив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua