Арсеній Яценюк: Суперечливі сигнали Путіну з боку Заходу – слабкість. Це не та мова, яку він розуміє (відео)
субота, 12 вересня 2015, 13:10

«Санкції проти Росії можуть бути зняті лише в одному випадку – коли повністю виконані Мінські домовленості й повернуті Донецьк, Луганськ і Крим», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Дванадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у суботу, 12 вересня.

Глава Уряду звернувся до західних партнерів: «Якщо ви посилаєте Путіну суперечливі сигнали – наприклад, щодо можливості скасування санкцій, - це слабкість. Це, насправді, шлях як підтримати Путіна в його агресії проти України. Це не та мова, яку він розуміє», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Європейський Союз після кризи в Греції переживає кризу міграції: «Коріння цієї кризи - війна в Сирії. Люди страждають, намагаються покинути зони бойових дій, знайти країну, де вижити. Хто підтримує режим Башара аль-Асада в Сирії? Президент Путін. Хто будує військову базу в Сирії? Президент Путін».

«Це план Росії для дестабілізації всієї геополітики», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Україна як ніхто розуміє ситуацію, яка склалася в Європейському союзі: «У вас в ЄС тисячі біженців, у нас в Україні – мільйони тимчасово переміщених осіб».

«Росія підірвала й порушила міжнародне право. Це абсолютно неприйнятно, що постійний член Радбезу ООН постійно порушує Статут Організації Об’єднаних Націй. Ми як вільний світ можемо досягти успіху тільки тоді, коли дамо сильну єдину відповідь проти російської агресії», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua