Суспільство готове показати червону картку політикам-популістам, - Андрій Помазанов
середа, 23 березня 2016, 11:14

Запит українців на дострокові парламентські вибори – свідчення кризи довіри до політиків, виплеканої руками самих політичних діячів.

Таким чином представник "Народного фронту", народний депутат Андрій Помазанов прокоментував результати соціологічних досліджень, за якими українці підтримують проведення дострокових виборів до Верховної Ради.

На його думку, вправляння вітчизняних політиків у популізмі задля збільшення власного рейтингу у підсумку вилилось у системну кризу довіри до влади.

"За даними Центру Разумкова, понад 52% українців виступають за проведення дострокових виборів до парламенту, а третина вважає, що треба і новий парламент, і вибори президента. Це свідчення того, що українці розчарувались у діях політиків. Виявилось, що замість реформ і напруженої роботи депутати і президент воліють ділити крісла і "вибивати" для себе можливість контролювати грошові потоки", - наголосив Помазанов.

За його словами, найкраще цю ситуацію ілюструє поведінка політичних партій, які після обрання нового складу Ради увійшли до парламентської коаліції.

"У підсумку виявилось, що депутати і не думали працювати на благо батьківщини – частина з них просто не приходила до залу Ради під час важливих голосувань, частина відверто блокувала урядові ініціативи, без яких неможливо запустити процес оновлення країни, а згодом окремі партії взагалі вирішили, що їхні політичні амбіції куди важливіші за обіцянки, роздані виборцям, і заявили про вихід з коаліції", - зауважив Андрій Помазанов.

Він підкреслив, що у підсумку у звичайного українця склалось враження, що парламент займається виключно "договорняками" і розподілом посад, тоді як мав би ухвалювати закони і долучатись до покращення економічної ситуації в країні.

"Звідси і таке бажання людей. Однак небезпека у тому, що зміна обличь не лише не покращить ситуацію в парламенті, але й може її значно погіршити, адже у Раді з’явиться цілий ряд дрібних фракції, які не знайдуть компромісу. Це, фактично, означає, що політичні партії, які пропагували проведення виборів як рецепт від кризи, самі ж стали основними винуватцями катастрофи", - вважає Андрій Помазанов.

За його словами, якщо політики найближчим часом не почнуть працювати на благо країни, то ризикують втратити залишки довіри виборців і спровокувати реванш антиукраїнських сил.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua