Суспільство вимагає перетворити Генеральну прокуратуру на незалежний ефективний орган, - Олександр Кодола (відео)
четвер, 21 квітня 2016, 12:35

Суспільство вимагає висунення на посаду Генерального прокурора кандидатури, яка зможе провести кардинальні реформи у відомстві, перетворивши його на незалежний ефективно діючий орган.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Кодола у середу в ефірі Першого Національного телеканалу.

"Сьогодні суспільство вимагає докорінних змін у системі прокуратури, і основними претензіями до попередніх Генеральних прокурорів була тяганина з реформуванням цього органу, відсутність розслідування злочинів проти Майдану", - сказав він.

За словами народного депутата, на засіданні фракції "Народний фронт" в понеділок обговорювали це питання.

"Говорили про те, що в нашій команді є сильна юридична група, зокрема Дмитро Сторожук, Наталія Севостьянова, інші юристи, які фактично можуть очолити таке відомство, як Генеральна прокуратура", - сказав Олександр Кодола.

"Офіційного внесення кандидатури Юрія Луценка на цю посаду не було, тому ми не розглядали питання підтримки цієї кандидатури фракцією. Але ми все ж таки схильні підтримати кандидатуру, яку внесе Президент, тому що це суто його прерогатива за законодавством", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua