Свято «День поляків Київщини» за підтримки «Народного Фронту»
неділя, 24 травня 2015, 19:07

«Всіма барвами прикрашу Україну нашу» - під таким гаслом 24 травня 2015 року в Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогів» пройшло свято «День поляків Київщини».

Такий масштабний захід був проведений вперше, до того ж – на громадських засадах. Ініціаторами свята виступили поляки Києва та Київщини, зокрема, Спілка поляків міста Боярка "Koralik" за підтримки Посольства та Консульства Польщі в Україні.

Не забули організатори і про українські реалії – концерт був благодійний, тож зібрані кошти обіцяють передати на підтримку бійців добровольчого батальйону «Золоті ворота».

Суттєву допомогу в організації свята надав депутат Михайло Гаврилюк разом зі своєю командою. Крім організаційних та спонсорських питань, довелося Михайлу вирішувати і господарські - дерев’яна сцена на Співочому полі не була готова приймати танцюристів. Тож, взявши до рук молоток та цвяхи, Михайло полагодив сцену.

Відкриття свята почалось із українського та польського гімнів, що символізує дружбу наших держав. Далі – пісні і танці, виступи колективів етнічних поляків та сучасних українських, зокрема київського танцювального колективу «Polanie znad Dniepru» та Народного хору ветеранів війни і праці "Надія" (м.Боярка).

Не лише українці та поляки, але й італійські і японські туристи-відвідувачі музею стали учасниками свята і відкрили для себе багатогранну культуру наших держав. Тож в планах організаторів і громади - зробити такий захід щорічним.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua