Світ має визнати Голодомор геноцидом українського народу, - Віктор Єленський (відео)
середа, 7 грудня 2016, 11:50

Звернення Верховної Ради до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу є надзвичайно важливим з політичної, моральної та етичної точок зору.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Віктор Єленський, виступаючи у сесійній залі.

"Ми повинні довести світові те, що знаємо самі, – Голодомор був насправді геноцидом", - наголосив він.

"Насамперед ми повинні відмовитися від спекулювання самим словом "геноцид", ми повинні забути такі блюзнірські висловлювання, як "геноцид водопровідний" чи "геноцид тарифний". Справжній геноцид був винищенням українського народу, який становив загрозу сталінському режимові. Цей геноцид був унікальним, і трагічний досвід України також є унікальним", - сказав Єленський.

За словами представника "Народного фронту", необхідно довести світові, що захист нашої державності – це ще і захист від майбутніх голодоморів та майбутніх геноцидів.

"Оборона нашої державності – це запорука того, що цей геноцид не повториться. Ми повинні довести це всьому світові і поставити ставлення української держави на міжнародній арені до інших держав у залежність від того, наскільки уважно вони ставляться до болю українського народу, наскільки уважно вони ставляться до нашої пам’яті про геноцид", - наголосив Віктор Єленський. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua