Світ повинен запобігати спробам Росії легітимізувати свій статус агресора, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 11 квітня 2019, 15:03

Спроби Росії на міжнародній арені легітимізувати свій статус агресора повинні зустрічати адекватний та дієвий опір з боку світової спільноти.

Про це  заявив народний депутат України, перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук під час Київського Безпекового Форуму.

«Хочу висловити глибоку вдячність нашим колегам по парламенту, які беруть участі в роботі ПАРЄ, та роблять все можливе, аби нівелювати злочинні дії Російської Федерації не тільки щодо України, а й в міжнародному просторі», - заявив парламентар.

Андрій Тетерук вкотре звернув увагу, що Росія порушує принципи міжнародного права, і такі її спроби повинні зустрічати опір у світі.

«Намагання певних політиків підігравати Росії завжди будуть зазнавати ретельного аналізу та безумовного засудження. Оскільки таким чином ми дозволяємо легітимізувати агресора, і таким чином дозволяємо руйнувати засадничі умови існування мирних демократичних країн, повагу до закону, повагу один до одного, та повагу до самовизначення», - заявив народний депутат.

На його думку, така боротьба триватиме поки Росія не відмовиться від агресивної риторики.

«Дуже шкода, що Росія, як досить потужна держава, бачить свою місію в розповсюдженні тероризму, агресії та зневаги до міжнародного права і мирного співіснування на планеті. Наявність потужного ядерного арсеналу робить Росію особливо небезпечною з огляду на її агресивну зовнішню політику, зокрема щодо країн, які обрали демократичний шлях розвитку. Тут мова не лише про Україну, але й про Великобританію, Євросоюз та Сполучені Штати Америки. Розуміння цієї небезпеки дозволяє адекватно оцінювати її та об‘єднуватися задля протидії цій агресії», - резюмував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua