Священнослужителі російської церкви втратять можливість бути військовими капеланами, – Віктор Єленський (відео)
четвер, 20 грудня 2018, 17:49

Єдиним обмеженням для священнослужителів УПЦ МП, згідно з ухваленим парламентом законопроектом №5309, стане унеможливлення для них ставати військовими капеланами.

Про це повідомив народний депутат фракції «Народний фронт» Віктор Єленський.

«Ніяких обмежень релігійних свобод, свободи совісті, жодного обмеження діяльності цих релігійних організацій не буде. Пропонується лише одне обмеження: священнослужителі цієї церкви не можуть бути допущені в якості капеланів, військового духовенства у воєнні організації України», – пояснив народний депутат.

«Йдеться про те, що якщо центр релігійної організації знаходиться в країні-агресорі, люди, які йдуть до цієї церкви, повинні знати, до якої церкви вони ходять та до якої церкви вони належать. Тому йдеться лише про відтворення повної назви тієї церкви, до якої входить релігійна організація в Україні, про яку наразі йдеться. Це не означає, що вірні цієї церкви не можуть задовольняти свої релігійні потреби в храмах своєї церкви», – додав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, коли саме має відбутися зміна назви УПЦ МП, Віктор Єленський зазначив: «Закон має перехідні положення. Протягом дії цих положень змінюється назва… Якщо говорити про російську церкву, то вона має дві назви: в статуті російської церкви сказано «Російська православна церква», а друга назва – «Московський патріархат».

Як відомо, у четвер Верховна Рада з ініціативи депутатів «Народного фронту» ухвалила закон про перейменування російської церкви в Україні.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua