Талановиті молоді вчені отримуватимуть іменні стипендії від парламенту, - Тарас Кремінь
четвер, 17 січня 2019, 17:30

Парламент підтримав проект постанови про призначення у 2019 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих вчених.

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Тарас Кремінь на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що освіта і наука, розвиток людського капіталу - національний пріоритет, який повинен фінансуватися на визначеному законодавством рівні ВВП.

"Підтримка учених скромними ресурсами - надія на суттєвий перегляд суми премії, і я розраховую на підтримку більшості. А це, крім того, будівництво доступного житла, збільшення платні, доступ до міжнародних наукометричних баз", - сказав Тарас Кремінь.

Народний депутат також повідомив, що запропонував заснувати іменну стипендію Парламенту для молодих учителів, на плечах яких - відродження школи.

Крім того, він наголосив, що вперше за 22 роки у повному обсязі буде профінансовано українську антарктичну станцію "Академік Вернадський".

"Це важлива інвестиція у розвиток фундаментальних досліджень", - підкреслив Кремінь.

Він також закликав народних депутатів підтримати законопроект № 8511 щодо підтримки талановитої молоді, яким пропонується кардинально збільшити фінансування стартапів, популяризувати дослідження, просувати інновації.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua