Тарас Кремінь: Ми не можемо реформувати освіту і не дбати про якісне харчування наших дітей (відео)
середа, 27 лютого 2019, 12:55

Уряд, Міністерство освіти та Міністерство соціальної політики мають відреагувати на факти зловживання посадовими особами на харчуванні дітей у школах.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Тарас Кремінь на брифінгу у парламенті спільно із парламентарями Іваном Савкою та Ігорем Бриченком.

Так, Тарас Кремінь згадав про масові обшуки у школах Миколаєва правоохоронними органами через зловживання на закупівлях продуктів харчування для шкільних їдалень.

«Всі вони були пов`язані із постачанням недоброякісних продуктів харчування до дитячих садків та шкіл. Ми маємо на руках результати проведених експертиз і можемо сказати, що замість масла вершкового, яке відповідно до контракту, мали постачати до шкіл Миколаєва, насправді виявилось звичайним маргарином», - заявив Кремінь.

«Це факт зловживання місцевих органів самоврядування Миколаєва, тому ми, як народні депутати від Миколаївщини, направили лист до Прем`єр-міністра Володимира Гройсмана, аби він ужив невідкладних заходів за результатами перевірки в закладах шкільної освіти України. Це неприпустимо, адже це непоодинокий випадок, який стосується і інших регіонів. Ми не можемо реформувати освіту і не дбати про якісне харчування наших дітей», - підкреслив Тарас Кремінь.

Парламентар наголосив на створенні спеціальної програми шкільного харчування, ремонту харчоблоків та проведення ремонту та устаткування нового обладнання для їдалень для закладів усіх рівнів освіти.

«Ми також вимагаємо, щоби Міністерством охорони здоров`я були розроблені меню для забезпечення потреб дітей, яким рекомендована дієта. Також треба переглянути систему харчування у вищих закладах освіти. Також ми вимагаємо, щоб напередодні курортного сезону було налагоджено роботу Держспоживслужби, бо ми не можемо дозволити зловживати на наших дітях», - резюмував представник «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua