Тарас Кремінь: "Народний фронт" має залишатися локомотивом освітніх змін в Україні (відео)
середа, 13 лютого 2019, 18:05

Народний депутат фракції "Народний фронт", голова підкомітету з питань загальної середньої освіти Тарас Кремінь взяв участь у виїзному засіданні парламентського комітету з питань науки і освіти, яке відбулося в Харкові.

Як повідомили в прес-службі обласної партійної організації, захід присвячений трьом головним питанням необхідних структурних змін до Закону України "Про вищу освіту".

Парламентарій нагадав, що нормативно-правовий акт було ухвалено Верховною Радою за ініціативи міністра освіти і науки, представниці "Народного фронту" Лілії Гриневич у 2014 році.

Тарас Кремінь підкреслив, що тоді це був просто революційний закон, проте зараз він потребує певних коригувань.

"В першу чергу, вони стосуються корпоратизації закладів вищої освіти, друге – зміна моделі фінансування закладів вищої освіти, третє питання – вимірювання знань. Заради цього ми готові подискутувати з ректорами не тільки харківських університетів, але й запрошеними ректорами, які мали долучитися до цієї вкрай важливої дискусії", - наголосив народний депутат.

"Як представник партії "Народний фронт", я вважаю, що ми маємо залишатися локомотивом освітніх змін в Україні, започаткованих міністром освіти і науки Лілією Гриневич", - підкреслив Кремінь та додав, що очільниця МОНу не змогла взяти участь у заході з об’єктивних причин – вона знаходиться у відрядженні на урядовому саміті в ОАЕ, де, зокрема, обговорюються питання діджиталізації освіти та посилення можливостей IT-сфери для українських університетів.

Відповідаючи на запитання, чому саме Харків було обрано для проведення виїзного засідання, народний депутат зазначив, що це місто є беззаперечно університетською столицею України. Воно завжди було центром, де пов’язана наука з виробництвом, і у нього надзвичайно високі показники залучення іноземних студентів до навчання.

"Харків є флагманом у цьому розумінні. 20 тис. іноземних студентів – це величезне мірило того, що може запропонувати місто за приклад для інших університетів", – наголосив Тарас Кремінь та висловив упевненість, що під час заходу вдасться зробити такі напрацювання, які суттєво вплинуть на поліпшення освітнього клімату, якості освіти і залучення молодих талановитих науковців до інноваційної діяльності.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua