Тарас Кремінь: Рада має терміново вирішити питання абітурієнтів з окупованих територій (відео)
вівторок, 19 квітня 2016, 13:45

Верховна Рада має терміново вирішити питання абітурієнтів з окупованих територій, аби всі бажаючі могли отримати українську освіту, а не фейкові дипломи ЛНР-ДНР. Це є пріоритетом для нового міністра освіти та науки Лілії Гриневич та профільного комітету в парламенті.

Про це в коментарі журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань освіти та науки Тарас Кремінь.

"Це надзвичайно важливий законопроект, який був підтриманий профільним комітетом. Лілія Гриневич особисто опікується ним тепер уже як міністр. Його суть полягає у тому, аби надати додаткові права абітурієнтам з окупованих територій стати вступниками і студентами українських вищих навчальних закладів", - повідомив він.

Зокрема, Кремінь зазначив, що першочергово ця норма поширюється на тих дітей, які мають сертифікати ЗНО, однак, пропонується ще альтернативний варіант – "вступати до ВНЗ, що знаходяться на території двох областей за вступними випробуваннями".

За його словами, це жодним чином не порушує норми законодавства та відповідні рішення міністерства освіти та науки, бо в такий спосіб з'являється можливість повернути до України ту молодь, яка знаходиться в складних життєвих умовах і прагне здобути  українську освіту.

"Ухвалення такого закону дозволить нам розпочати активну фазу повернення українських громадян. І це стосується не лише абітурієнтів, а й їх батьків, людей з обмеженими можливостями, та тих дітей, що уже два роки навчаються у школах за російськими програмами", - зауважив Тарас Кремінь.

"Спрощення заради вступу до українського ВНЗ - є пріоритетом як міністерства освіти, так і профільного комітету в парламенті", - підкреслив народний депутат.

Він також звернув увагу на проблему, коли кількість тих, хто реєструється на українське ЗНО з окупованих територій, на виході є меншою.

"Це пов'язано з тим, що у дні проведення українського тестування, російські бойовики перекривають пункти пропуску, створюючи всі умови, щоб майбутні вступники їхали до російських вузів. Тому наш законопроект покликаний вирішити цю проблему", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua