Тарас Кремінь: Закон про Дорожній фонд є революційним (відео)
вівторок, 22 листопада 2016, 16:48

Закон «Про Дорожній фонд», який був ухвалений Верховною Радою, є революційним.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Тарас Кремінь, повідомляє  прес-служба Миколаївської обласної партійної організації «Народного фронту».

«Це не один, а пакет законів під загальною назвою «Дорожній фонд». Суть його ідеї досить проста – він буде наповнюватися з трьох джерел: акциз з вироблених в Україні та ввезених нафтопродуктів та автомобілів. Крім всього іншого – це ввізне мито на нафтопродукти та автомобілі, а також штрафи за порушення вагових норм. 50% від Дорожнього фонду надійдуть вже у 2018 році, в 2019 – 75% і в 2020 році – 100%», - заявив Тарас Кремінь.

На думку депутата, з 2020 року, коли вже 100% коштів надійдуть на місця, - Україна вже буде абсолютно іншою, оскільки в умовах децентралізації дороги будуть передані на баланс місцевих органів самоврядування.

Тарас Кремінь також назвав кількість доріг, яка буде передана у місцеве самоврядування.

"Зараз, на балансі "Укравтодору" є 120 тисяч кілометрів доріг, з яких, до 2020 року залишиться до 50 тисяч, а решта – перейде на баланс органів місцевого самоврядування", - зазначив парламентар.

При цьому, за його словами, з цього спецфонду органи місцевого самоврядування отримуватимуть на ці дороги 35%. Це, на думку Тараса Креміня, великі кошти, які дозволять головам місцевих рад та громад використати їх на ремонт власних доріг.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua