Тарас Кремінь: Зарплати вчителів з 2017 року зросли у понад два рази (відео)
середа, 10 липня 2019, 12:45

За нинішню каденцію роботи Верховної Ради України Комітет з питань науки і освіти розробив закон про освіту та низку інших законодавчих ініціатив, якими українська держава може пишатися, а український вчитель має авторитет і репутацію.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член профільного комітету Тарас Кремінь на брифінгу в парламенті.

"Перше, за роки незалежності ми змогли системно і безпрецедентно вирішити низку важливих питань щодо організації та структури вертикалі (в системі освіти. – Ред.), починаючи із закону про освіту, який є базовим", - підкреслив народний депутат.

"Друге, ми змогли вперше за десятиліття підняти соціальні стандарти освітян. Тому сьогодні український вчитель має авторитет, репутацію та гідну заробітну плату. У 2017 році вона зросла удвічі, у 2018 на 15%, у 2019-му також триває підвищення соціальних стандартів. Але ми не зупиняємось на цьому і сподіваємось, що на засіданні Кабінету Міністрів буде прийнято рішення про підвищення оплати праці працівникам закладів дошкільної освіти, позашкільних закладів а також педагогам, які викладають у закладах профільної технічної освіти", - заявив Тарас Кремінь.

І третє, за словами представника профільного комітету, депутати підвищили стипендії студентам.

Окремо нагадав представник "Народного фронту" і про інклюзивну освіту, адже були створені умови і для дітей, і для учителів, які опікуються тими, хто має особливі потреби.

"Цей комплекс був би неможливим, якби наш комітет не збирався так часто і більшістю голосів не вирішував важливі для розвитку країни питання. Хочу підкреслити, що сьогодні на черговому засіданні буде розглядатися підготовка до другого читання закону про повну середню освіту", - резюмував Тарас Кремінь. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua