Тетяна Чорновол: Необхідно якнайшвидше надати бійцям АТО можливість підписання короткострокових контрактів (відео)
вівторок, 15 вересня 2015, 17:28

Парламент має невідкладно ухвалити законопроект, який дасть можливість демобілізованим військовослужбовцям підписати короткотермінові контракти на військову службу.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол під час брифінгу.

За її словами, такий закон дозволить бійцям підписувати короткотермінові контракти, що значно збільшить на передовій кількість досвідчених воїнів.

«Цей законопроект є дуже важливим, і його не можна відкладати на більш пізній термін, оскільки з 2 вересня почалася хвиля демобілізації, і зараз демобілізуються ті люди, які вистояли на фронті в найважчий час. Вони мають величезний, безцінний досвід, вони мають потрібні навички, це – авторитетні командири з великим досвідом військових дій», - сказала Чорновол.

«Дуже важливо, щоб ці люди залишилися на фронті, щоб не була заміна досвідчених на «зелених» мобілізованих новачків», - наголосила представник «Народного фронту».

Тетяна Чорновол зазначила, що треба дати можливість демобілізованим підписувати короткострокові контракти, тому що нині закон дає можливість підписати контракт або на три роки, або до завершення особливого періоду. 

«Вони готові принести користь Україні і ще послужити, розуміючи, наскільки потрібний їхній досвід, але підписувати контракт на три роки вони не готові, так само, як і до кінця особливого періоду, оскільки ніхто зараз не може сказати, скільки ще він триватиме», - підкреслила народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua