Тетяна Чорновол: Через провал спецконфіскації оборонні заводи в цьому році виконали план лише на 20% (відео)
четвер, 22 вересня 2016, 15:26

Через провал закону про спецконфіскацію, в цьому році була фактично заблокована робота оборонних заводів, які майже не отримали ні копійки коштів з бюджету та не реалізували низку планів по ремонту та модернізації техніки.

Про це заявила народний депутат фракціі “Народний фронт” Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

За її словами, пункт “модернізація та ремонт” озброєнь був виконаний лише на 20%, і то фактично зусиллями самих заводів, які весь 2016 рік  працювали фактично собі в збиток.

“Минулого року на ці цілі в бюджеті було розписано більше 7 мільярдів, але всі ці кошти передбачалося отримати від спецконфіскації коштів  Януковича. Тут уже є проект бюджету на 2017 рік. Маючи цей досвід, ми закладаємо на оборонний сектор зі спецфонду менше - вже 5 мільярдів. Особливо зменшено фінансування зі спецфондів на Міноборони, на фінансування оборонних заводів. Тобто, наступного року оборонні заводи фінансуватимуться із загального фонду. І якщо зараз ми не конфіскуємо кошти, що вкрав Янукович, ми не зможемо вийти на якийсь рівень, оскільки зараз на оборонний сектор закладені мінімальні кошти”, - розповіла Чорновол.

За її словами, якщо конфісковані кошти, які вкрав Янукович, будуть зараховані до бюджету, - парламент контролюватиме їх виділення на оборонні програми шляхом змін до бюджету. Тобто, парламентарі дуже детально розглядатимуть, на що саме підуть мільярди Януковича.

“Я також хочу зазначити, що попри дивну ситуацію, коли в ЗМІ кажуть, що на оборону виділяються шалені кошти, - це неправда”, - зауважила представник “Народного фронту”. 

“Якщо порахувати, скільки коштів було виділено у цьому році на одного солдата, то це 6,5 тисячі доларів на цілий рік. У цю суму входить вся його зарплата, все його забезпечення, харчування та озброєння - не лише легка зброя, а й ППО, танки, бронетранспортери. Для порівняння: у Росії ця сума становить більше 83 тисяч доларів на одного військовослужбовця”, - зазначила Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua