Тетяна Чорновол: Депутати відмовляються повертати арештовані кошти Януковича - три КАМАЗи грошей 100-доларовими банкнотами
вівторок, 6 вересня 2016, 15:26

У новому бюджеті треба переглянути фінансування статей на потреби української армії, в тому числі закласти кошти на ремонт та модернізацію військової техніки.

Про це в коментарях журналістам заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол.

"Справа в тому, що з початку року оборонні заводи не укладали нових договорів на модернізацію військової техніки, оскільки жодної копійки держфінансування не було прописано на ці цілі. Тому заводи або завершували роботи за попередній рік, або просто працювали в борг", - сказала Чорновол.

"Падіння було колосальне, чимало заводів працюють лише на 10% потужності. Наприклад, Львівський бронетанковий завод раніше ремонтував більше 100 одиниць техніки, в цьому році лише 10", - додала народний депутат.

За словами Тетяни Чорновол, у ситуації, що склалась, винен парламент, який не спромігся ухвалити закон про спецконфіскацію коштів Януковича та забезпечити недостачу коштів на потреби обороноздатності.

"Ми не можемо зараз забрати кошти у вчителів, лікарів, хоча питання оборони є першочерговим. Відповідно, треба знайти десь ці кошти. Сьогодні президент під час виступу у Верховній Раді  виступив ініціатором знайти недостачу через закон про спецконфіскацію арештованих коштів на рахунках українських банків. Це дозволило б забезпечити 10-ту частину потреб усього бюджету України. Візуально ця сума була б три КАМАЗи 100-доларовими банкнотами", - резюмувала представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua