Тетяна Чорновол: Добровольці мають бути інтегровані в нову сучасну поліцію (відео)
четвер, 18 лютого 2016, 15:19

Бійці добровольчих батальйонів МВС мають бути інтегровані в нову сучасну поліцію, а не опинитися на узбіччі в мирному житті.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол під час брифінгу у Парламенті.

Вона звернулася до керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе з вимогою виправити цю ситуацію.

"Мені довелося побувати чи не у всіх добровольчих батальйонах. Я бачила їх умови, їх озброєння, я вже не кажу, що я була рядовим батальйону "Азов" до того, як він став частиною Нацгвардії. І зараз я стикнулася із шокуючою ситуацією, коли фронтовики, добровольці батальйонів МВС не проходять переатестацію національної поліції, доходять лише одиниці", - сказала Чорновол.

"У мене є купа людей, які пишуть про те, що вони були на фронті рік-півтора, бачила їх особисто, але вони не можуть інтегрувати в нову поліцію", - додала вона.

За словами представника "Народного фронту", це неприпустима річ, оскільки добровольчі батальйони зіграли неоціненну роль в історії України.

"Оскільки маючи переважно трофейну зброю і силу духу, вони пішли на передову і повели за собою армію. Але це ще не все, добровольчі батальйоні зіграли визначну роль, щоб в країні не було громадянської війни, бо пішли як майданівці до міліціонерів, в майбутню Нацгвардію, попри всю ненависть і напругу", - сказала Тетяна Чорновол.

Вона підкреслила, що відмова таким людям служити у Національній поліції - це злочин перед захисниками України.

"Я звертаюся до керівника поліції Хатії Деканоїдзе, аби виправити цю ситуацію. Добровольці батальйонів МВС просто повинні бути інтегровані в сучасну поліцію, і я вважаю, що відповідальні за шкідництво мають понести покарання", - резюмувала Чорновол.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua