Тетяна Чорновол: Колишні міністри оборони підірвали обороноздатність і національну безпеку України (відео)
четвер, 19 травня 2016, 15:51

Діяльність колишніх міністрів оборони, які обіймали цю посаду до початку військової агресії Росії, суттєво підірвала обороноздатність і національну безпеку України.

Про це сьогодні заявила народний депутат фракції “Народний фронт” Тетяна Чорновол у коментарях журналістам.

Вона повідомила, що учора Комітет з питань національної безпеки і оборони розглядав питання масового продажу військової зброї та техніки міністрами, які працювали до 2014 року, і дійшов висновку, що “розпродавалось все, що лишилося цій країні від Радянського союзу”.

“Що особливо вразило, то це діяльність одного з цих міністрів після революції 2004 року - Анатолія Гриценка, який був міністром у першому Уряді Юлії Тимошенко та урядах Юрія Єханурова і Януковича. Оскільки за той час, коли він очолював міністерство, зброї було продано більше, аніж усіма його наступниками разом узятими”, - сказала Чорновол.

Народний депутат зазначила, що Анатолій Гриценко “зараз робить собі активний піар і високий рейтинг на військовій риториці, навіть називає себе одним із претендентів на посаду президента України”.

“Це людина, яка найбільше нанесла шкоди українській армії. Оскільки сьогодні нам не вистачає зброї, яку він продав, наприклад, мінометів. Були великі запаси, які лишилися від Радянського союзу, а він їх продав”, - розповіла народний депутат.

“Зараз головне питання, щоб ці прогалини були заповнені. Нам надзвичайно необхідно поповнювати запаси зброї. Але, на жаль, це гальмується, оскільки ми не маємо фінансування на нові озброєння і ремонт техніки. У бюджеті Міноборони зараз склався дефіцит в 3,6 мільярда через те, що ці кошти мали бути взяті з арештованих коштів режиму Януковича”, - сказала Чорновол.

За її словами, до того, що гальмується ухвалення відповідного закону, теж доклався колишній міністр Гриценко, який через дружні до нього громадські організації критикує і гальмує ухвалення закону про спецконфіскацію.

“Цей цинізм української політики на шкоду держави просто вражає”, - резюмувала Чорновол.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua