Тетяна Чорновол: Короткотермінові контракти для військових допоможуть посилити боєздатність армії (відео)
субота, 3 жовтня 2015, 11:01

Для того, аби домогтися миру, Україна повинна мати боєздатну армію.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол у п’ятницю в ефірі "Шустер LIVE".

"Мушу визнати, що за рік, що минув, ми отримали сильну армію, бо раніше її взагалі не було", - сказала вона.

"Я навіть наведу приклад. У Бердянську є невелика база понад морем. Минулого року із автоматом там стояв мій чоловік, а цього літа туди поїхали відпочивати мої діти. Тоді це був крайній фронт боротьби з сепаратизмом. Нині - звичайний курортний регіон", - сказала Чорновол.

"Однак це не та сильна армія, яку ми маємо розвивати, маючи такого страшного сусіда, як Росія. Необхідні маленькі тактичні кроки, аби змінити ситуацію", - додала народний депутат.

Тетяна Чорновол зауважила, що парламент зволікає з ухваленням необхідних законопроектів, які б реформували українську армію.

"Зараз є дуже важливим законопроект про короткострокові контракти для військовослужбовців, які ідуть на демобілізацію. Це ті бійці, які пробули найтяжчий рік на фронті, які виросли і стали справжніми захисниками України. Тепер вони ідуть додому, але готові підписати контракт і залишитись іще на півроку-рік, а нинішній закон дає їм мінімальний контракт - 3 роки, вони не хочуть це підписувати", - сказала представник "Народного фронту". 

"Якщо підтримати короткотермінові контракти, ми підписуємо контракти із сильними і навченими бійцями та обмежуємо мобілізацію до мінімуму", - резюмувала Чорновол.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua