Тетяна Чорновол: Люди Іванющенка продовжують контролювати ринок харчування в армії (відео)
вівторок, 16 лютого 2016, 15:40

Міноборони продовжує закуповувати послуги харчування у приватних фірм, пов'язаних із соратником Януковича Юрієм Іванющенком та його менеджером Аврамовим.

Про це повідомила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол.

"Цей пул до цього часу забезпечує харчування в армії. Зараз складається непроста ситуація, коли пул цих фірм гальмує будь-які реформи в процесі харчування в ЗСУ, зокрема, корупційними коштами запобігає заходженню нових гравців на ринок харчування", - сказала вона.

"Фактично ситуація така, що вперше після Майдану відбудеться розширений тендер, де будуть присутні інші компанії, які отримають можливість укласти договори про харчування. Однак цьому процесу відбувається шалена протидія. Так, у Верховній Раді є законопроект, аби підписати договір на три роки з тими компаніями, що харчували армію до сих пір. Зокрема, це левова частина компаній Юрія Іванющенка", - додала народний депутат.

Тетяна Чорновол навела приклад компанії "Геос груп", дітища Іванющенка та Аврамова, що має діючий договір із Міноборони, по якому харчується левова частка військовослужбовців. Так, у рік компанія має близько 1 мільярда гривень, плюс 200 мільйонів ПДВ.

"При цьому якість харчування - одна з найгірших", - сказала Тетяна Чорновол.

Представник "Народного фронту" повідомила, що вже скерувала заяву про злочин до відповідних органів, однак, ця компанія продовжує працювати і ухилятися від сплати податків.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua