Тетяна Чорновол: Оборонне замовлення – це пріоритетне питання для Верховної Ради (відео)
вівторок, 14 червня 2016, 14:05

Оборонне замовлення – це пріоритетне питання для кожного народного депутата, незважаючи на те, в якій фракції він перебуває.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на пленарному засіданні у вівторок.

"У нас уже два роки йде війна, і для нас великим соромом є те, що в армії за ці два роки не з’явилося нічого нового. Якщо щось і з’явилося, то це завдяки простим громадянам, а також деяким депутатам із цієї зали, які за власні кошти купували тепловізори, дрони, і я дуже дякую всім, хто це робив", - зазначила вона.

Тетяна Чорновол наголосила, що Україна є державою, яка воює з дуже сильним супротивником.

"Росія перебуває на кілька кроків попереду нас, незважаючи на те, що нам дістався єдиний спадок. Більшість модернізованої зброї ми зараз здобуваємо в бою в якості трофеїв. Коли, нарешті, ми почнемо рухатися?", - обурилась представник "Народного фронту".

"Насправді у держави є для цього великий потенціал, але треба зробити ряд кроків, і кожен з цих кроків залежить від нас. Перший – це закон про оборонні замовлення, наша фракція його підтримує. Другий – необхідно наповнити реальними коштами. Надзвичайно важливо зробити наступний крок – ухвалити закон про спецконфіскацію коштів Януковича. Це – найкраще, що може бути: якщо Янукович фактично організував російську агресію, то за рахунок награбованих ним із бюджету коштів ми будемо робити нову зброю", - наголосила Тетяна Чорновол.

"Ми повинні бути єдиними, оскільки йдеться про нашу державу. Ми повинні наповнити держбюджет, наповнити оборонне замовлення коштами, за допомогою яких робитимемо нову зброю. Ми повинні прийняти цей закон, наповнити його грошима й проконтролювати витрату цих коштів", - резюмувала народний депутат.

За підсумком голосування законопроект "Про державне оборонне замовлення" було ухвалено: документ підтримали 258 народних депутатів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua