Тетяна Чорновол: Парламент має ухвалити закон і повернути вкрадені Януковичем кошти (відео)
вівторок, 2 лютого 2016, 16:07

Верховна Рада має зайнятися поверненням активів, украдених соратниками Віктора Януковича.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

"Після Майдану в коштах, облігаціями, в золоті було арештовано близько 2 мільярдів доларів. Це дуже велика сума для України, тим паче як для суми, яка висить мертвим тягарем", - сказала Чорновол.

"Але ми можемо ці кошти, цю невелику перемогу України просто втратити, якщо не будемо робити речі, які дозволять конфіскувати ці кошти на користь бюджету України. Зауважу, що вже попередньо було визначено, що ці кошти підуть на оборонний бюджет України", - додала народний депутат.

За словами представника "Народного фронту", Верховна Рада має попрацювати над поверненням цих коштів, оскільки існує вірогідність, що після зняття санкцій соратники Януковича будуть домагатися повернення грошей.

"Верховна Рада могла зайнятися цим питанням ще минулого року, коли був поданий закон про спецконфіскацію активів режиму Януковича, однак, він був неприйнятий і отримав низку критики, хоча механізм, запропонований законом, працює в багатьох країнах світу", - сказала Чорновол.

Таким чином, зазначила вона, соратники Януковича типу Миколи Злочевського та Юрія Іванющенка успішно продовжують і бізнес, і зводити елітну нерухомість в Конча-Заспі.

"Я готова піти на компроміс, аби прийняти закон про спецконфіскацію. Я готова навіть піти на зменшення поля дії закону. Я знаю, що в першому варіанті під дію закону потрапляли арештовані активи, арештоване майно всіх осіб, що прописані в законі про люстрацію та перебувають під міжнародними санкція. В новому варіанті ми пропонуємо обмежити коло особами, щодо яких розслідуються кримінальні справи", - сказала Тетяна Чорновол.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua