Тетяна Чорновол: СБУ має перевірити схему, яку впроваджують друзі Януковича для повернення собі $1,5 мільярдів конфіскованих коштів (відео)
п’ятниця, 9 листопада 2018, 14:01

Народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол звернулась до Голови СБУ Василя Грицака щодо схеми, яку організували представники НАБУ, суддівської влади та посібники Януковича, аби повернути назад конфісковані 1,5 мільярди доларів до державного бюджету.

Про це вона заявила на брифінгу у парламенті.

"Ситуація вкрай абсурдна. Справа в тому, що НАБУ порушило три кримінальні справи за нібито незаконність конфіскації коштів Януковича до державного бюджету і фактично працює каналом витоку інформації для адвокатів Януковича, для Курченка, який теж пов’язаний із цією справою, та із ФСБ Росії, яка зараз зацікавлена у тому, аби знищити цю перемогу України. Тобто НАБУ вкладає усі сили, аби перекреслити конфіскацію 1,5 млрд доларів і повернути їх незаконним власникам", - наголосила Чорновол.

За її словами, усі три ухвали про відкриття справ за конфіскацію були порушені згідно ухвали покійного уже судді Бобровника, якого "НАБУ своїм тиском фактично довело до смерті".

"Далі у цій схемі шпигунства та витоку інформації почала працювати суддя Вищого спеціалізованого суду Наталя Марчук. Ця суддя цікава тим, що вона тривалий час на різних тренінгах отримувала гранти. І гранти вона отримувала від організації Transpanci International, яка тривалий час керувалась людьми із юридичної компанії Портнова із фірми "Арцінгер" - Тимуром Бондарєвим та Віталієм Каськом", - додала Тетяна Чорновол.

Представник "Народного фронту" також зазначила, що в одному із інтерв`ю Шабунін згадував, що суддя Марчук проводила тренінги для детективів НАБУ, які ведуть справи щодо нібито незаконної конфіскації коштів Януковича до державного бюджету.

"Є абсурдна ситуація, коли представники державної влади, суддівської влади фактично працюють шпигунами для того, щоб дати злочинцям можливість повернути кошти, які давно пішли у державний бюджет", - резюмувала народний депутат.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua