Тетяна Чорновол: Соратники Януковича тиснуть на свідків і обвинувачених, щоб уникнути покарання (відео)
вівторок, 20 червня 2017, 17:20

Колишні очільники режиму Януковича здійснюють шалений тиск на обвинувачених та свідків у вже порушених справах, аби уникнути відповідальності.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

Вона повідомила деякі подробиці про недавнє самогубство у СІЗО кримінального авторитета Олега Нетребка, який фігурував у справі про її побиття та замах на її життя в листопаді 2013 року.

"В Україні йому запропонували угоду зі слідством. Фактично мова йшла навіть про звільнення, якщо він надасть свідчення проти реальних організаторів та замовників замаху на мене. Однак Нетребко відмовився від цього і повісився. Це може свідчити про доволі таки серйозний шантаж цієї людини, що мало місце доведення до самогубства. У результаті Нетребко пішов із життя, хоча мав вибір: або угода зі слідством і свобода, або повішення", - заявила Чорновол.

На думку народного депутата, це є доказом, що у справі замаху на неї під час Євромайдану фігурує впливовий замовник та організатори і вони боялися, що покійний Нетребко викаже їхні імена, тому його довели до самогубства.

Вона також нагадала, що в матеріалах слідства є записники охоронця Януковича Кобзаря.

"Це людина, яка більше 15 років відповідала за безпеку Віктора Януковича, і яка в Межигір'ї організовувала для нього зустрічі в питаннях безпеки, яка вносила усі дані до свого записника. І цей записник був знайдений після втечі Віктора Януковича", - розповіла Чорновол.

"В цьому записнику були чітко показані слідкування за мною. Там було вказане прізвище Чорновол і дані про моє переміщення. Наприклад, "увімкнула телефон і показала, що є на Майдані" або "включила телефон і показала, що вона біля метро Хрещатик". Це було за дві години до нападу на мене на Бориспільській трасі. Після цього в записнику Кобзаря з'явився напис, що в 13.00 почалася зачистка. Саме о цій годині мене почав атакувати автомобіль "Порш Кайен" і в 13.30 там з'явився напис "Зачищено. Чисто", що може свідчити, що метою нападу було моє вбивство", - зазначила  депутат.

За її словами, записна книжка та повішення головного обвинуваченого у справі про напад, свідчать про серйозність організації цього замаху і впливовість замовників.

"Це свідчить, що замовники до цього часу мають серйозні інструменти впливу на ситуацію в Україні. При чому інструменти надзвичайно різні. Впритул до того, щоб убити обвинуваченого у в'язниці", - заявила Чорновол.

Народний депутат також висловила припущення, що до смерті Олега Нетребка причетний відомий олігарх Юрій Іванющенко.

"Схожа ситуація у нас була по Курченку. Коли арештованому Кацубі погрожували, що коли він підпише угоду зі слідством і викаже деякі відомості в угоді, то його брата знайдуть мертвим в Росії. При чому, що в другому випадку фігурував Іванющенко", - резюмувала Тетяна Чорновол.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua