Тетяна Чорновол: У парламенті є депутати, які працюють на Медведчука і дискредитують українську державу (відео)
четвер, 5 квітня 2018, 16:46

У Верховній Раді є депутати, що напряму працюють проти України в гібридній війні, яку розв’язав Путін.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол на брифінгу.

«Це - депутат Німченко з «Опозиційного блоку», людина Медведчука, депутат, який напряму виконує вказівки кума Путіна», – уточнила вона.

За її словами, Німченко, який представляє «Опозиційний блок», створює інформаційні приводи, які надають можливість дискредитувати українську державу та її боротьбу проти агресора.

«Він створив такий привід, подавши до Конституційного Суду оскарження на закон про деокупацію Донбасу. Нагадаю, в цьому законі головним є те, що український парламент визнає Росію країною-агресором, а також те, що на Донбасі ми воюємо з регулярними та нерегулярними військами: з регулярними – військовими частинами РФ, з нерегулярними – незаконними збройними формуваннями так званих ЛНР та ДНР. Це – не наш внутрішній конфлікт, це – наш конфлікт із державою-агресором, яка окупувала Крим та веде проти нас війну на Донбасі», – пояснила представник «Народного фронту».

«Тобто, депутат Німченко в даному випадку дискредитує українську державу й дає інформаційний привід для того, аби це в усьому світі робив Путін», – додала Тетяна Чорновол.

«Це – не єдина його діяльність, він також подавав судовий позов для визнання незаконним військового збору, який з нього було утримано. Але треба віддати належне українським судам, які відмовили в задоволенні цього позову», – зазначила депутат.

«Ще один його позов був, на жаль, задоволений Вищим адміністративним судом напередодні розпуску цієї структури. Це є великою ганьбою для нашої держави, оскільки дає привід розганяти по всьому світу заяви про те, ніби п’ята колона Кремля контролює українські суди. Мова про позов, де йдеться про те, що в 2014 році Олександр Турчинов, який на той час виконував обов’язки Голови Верховної Ради, позбавив Німченка частини зарплатні», – повідомила вона.

Депутат нагадала, що Турчиновим було прийнято рішення про зменшення зарплат депутатів, оскільки казначейські рахунки були порожніми, а гроші були необхідні для протистояння агресії з боку Росії.

«Треба було фінансувати армію, добровольчі батальйони, тому було прийнято рішення щодо зменшення зарплат депутатів», – пояснила вона.

«Програвши свій позов у перших двох інстанціях, депутат Німченко виграв справу у ВАСУ. Прізвища суддів, які ухвалили відповідний вирок, - Заїка, Швець та Загородній. Я назвала ці прізвища тому, що ці судді своїм рішенням розписалися в тому, що вони – представники Медведчука в суддівському корпусі. Я прошу звернути увагу структур громадського контролю над призначенням суддів, аби ці люди не змогли працевлаштуватися в інших судах. Крім того, доходи, вказані ними в своїх деклараціях, не відповідають доходам суддів, які працюють чесно», – підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua