Законопроект про рівні права жінок у війську дозволить їм робити кар’єру в ЗСУ, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 5 грудня 2017, 13:51

Забезпечення рівних прав військовослужбовців-чоловіків та жінок дозволить підписувати контракти на службу жінкам і робити професійну кар’єру в Збройних Силах України.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол, виступаючи з трибуни парламенту.

«Наш комітет одноголосно підтримав законопроект №6109 (про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях). Його ідеологія, я зауважу, не захист материнства і дитинства, не якісь гендерні квоти. Основна ідеологія цього законопроекту - дати жінкам-воїнам реалізовуватися в Збройних Силах, реалізувати свою кар’єру, служити в ЗСУ», - сказала Чорновол.

«Зауважу також, що зараз законодавство не захищає жінок-воїнів. Є дуже величезне обмеження по віку. Наприклад, контракт не може підписати жінка, старше 40 років, не зважаючи на її військові звання. А це значить, що у нас не лише нема жінок-генералів, а й навіть теоретично їх не може бути, поки така ситуація в законодавстві», — додала народний депутат.

«Саме тому комітет прийняв рішення підтримати цей законопроект. Таке явище як жінка-воїн, я вважаю, відоме кожному тут – це Аміна Окуєва. В цьому сенсі я дуже хочу, щоб депутати висловили велику шану пам’яті однієї такої жінки-воїна, яка стала символом боротьби з російським агресором і яка загинула від рук кремлівських терористів. Слава героям!», - резюмувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua