Тільки Верховна Рада може законодавчо покращити функціонування нашого війська, - Юрій Береза (відео)
вівторок, 26 лютого 2019, 18:13

Верховна Рада повинна ухвалити законопроект №7549, який врегульовує та впорядковує взаємодію військовослужбовців Збройних Сил України, оскільки лише парламент може на законодавчому рівні покращити діяльність української армії.

Про це з парламентської трибуни заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Юрій Береза.

"Коли говорять про неважливість законів, які впорядковують відносини в українській армії, я зазначу, що тільки Верховна Рада може законодавчо організувати необхідні зміни в організації діяльності нашого війська. Тільки Верховна Рада може прийняти закони, які зроблять все для розбудови нашої армії", - заявив парламентар.

Він також зазначив, що з 1991 по 2014 роки українське військо не було ефективним та боєздатним. І, зокрема, завдяки ухваленню низки законодавчих актів, Збройні Сили України сьогодні є спроможними чинити опір агресії.

"Я не вірю в дипломатію з агресором. Я вірю в українську армію, яка звільнить український Донбас, яка звільнить український Крим. Тому я закликаю народних депутатів проголосувати за законопроект №7549", - підсумував Юрій Береза.

Законопроект №7549 ініційований Кабінетом міністрів з метою впорядкування дисциплінарних повноважень посадових осіб, урегулювання деяких питань повсякденної діяльності, визначення прав та обов’язків головних сержантів та головних старшин підрозділів військових частин Збройних Сил України. Також у ньому закладено легітимізацію на рівні Збройних Сил України традиційного вітання "Слава Україні! – Героям слава!".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua