Тимошенко хотіла зірвати реформування ринку електроенергетики на догоду олігархам, - Микола Княжицький (відео)
п’ятниця, 14 квітня 2017, 11:08

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко хотіла перешкодити ухваленню закону про ринок електроенергетики на догоду Фірташу та Льовочкіну.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький в ефірі одного з телеканалів.

Віна нагадав, що коли свого часу, перебуваючи на посаді Прем’єр-міністра, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк заявив, що Фірташ та Льовочкін, які контролюють більшість облгазів, мусять платити за користування мережами, що належать державі, на нього негайно почалася атака з боку фракції "Батьківщина". Ця атака за підтримки олігархічних політичних сил призвела до відставки Яценюка з посади Глави Уряду.

"Колись ці люди саджали Юлію Тимошенко у в’язницю, а зараз "Батьківщині" потрібен канал "Інтер" та фінансові можливості для забезпечення своєї політичної діяльності, і зараз вони виступають спільно", - зазначив Микола Княжицький.

Він наголосив, що закон про ринок електроенергії, ухвалений парламентом у четвер, був схвалений європейським співтовариством, всіма послами, і навіть представники "Самопомочі", які працювали над документом у комітеті, підтримали його.

"Тимошенко за цей закон не голосує, тому що він фактично позбавляє монополії Фірташа й Льовочкіна. А коли монополія зникає - для людей це краще, бо вони отримують можливість купити там, де дешевше. Поки ми не забезпечимо наявність конкуренції в електроенергетиці, в газовій сфері - ціни будуть високими", - пояснив представник "Народного фронту".

"Є технологія, яку було застосовано до закону про Конституційний Суд – вноситься купа поправок, сотні чи навіть тисячі, які фактично завалюють сам закон. А якщо деякі приймаються, а деякі – ні, то вони спотворюють сенс закону. І якщо в комітеті сидять фахівці з різних фракцій, які виробляють закон як цілісний документ, в якому одна стаття пов’язана з іншою, то поправки фактично його знищують. Тимошенко намагалася знищити цей закон, і фактично їй не дали цього зробити", - підсумував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua