Тирани з Москви і Мінська хочуть позбавити Україну свободи і незалежності. Мусимо боротися, щоб бути вільними – Арсеній Яценюк у Чернівцях
неділя, 30 травня 2021, 16:52

Прем’єр-міністр 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк наголошує, що Україна мусить продовжувати боротьбу за свою свободу і незалежність, адже має сусіда, що зазіхає на них.

Про це він заявив під час виступу на спеціальному заході «Обнова-фесту» - «Вільному університеті», що проходить у Чернівцях.

«Начебто слова «незалежність» і «свобода» стали буденними. І це добре, що вони стали буденні. Це означає, що ми є незалежні, ми вільні. Але ці слова завжди потребують захисту і боротьби за них. Це та данність, яка дається, але яка дуже швидко забирається. Всі люди народжені рівні і всі люди народжені вільні. Але ми повинні усвідомлювати, що завжди хтось є, хто буде посягати на нашу особисту свободу», - сказав Арсеній Яценюк.

«Завжди є якась держава, яка буде посягати на незалежність нашої України. Ця держава відома. Історія, столітня історія нічого не змінила. І для того щоб ми були вільні і незалежні, ми повинні боротися. Боротися так, як Україна повстала за свою свободу в 2013 і 2014 роках. Вона повстала і вона виборола. І вона бореться до сьогоднішнього дня», - додав лідер «Народного фронту».

За пропозицією Арсенія Яценюка учасники фестивалю хвилиною мовчання віддали шану українцям, серед яких зокрема 74 буковинці, які загинули на фронті за свободу і незалежність української держави.

Лідер «Народного фронту» нагадав, що 80 років тому саме в ці дні у Чернівцях почалася так звана «Червнева депортація», коли війська НКВС депортували до Сибіру, Уралу і Казахстану 5 тисяч євреїв зі столиці Буковини. «Загалом Червнева депортація, яка стала наслідком змови більшовиків і нацистів, які рівновелико несуть відповідальність за Другу світову війну, вона відправила цих людей на вбивство, на знищення і на тортури», - додав він.

«Спадкоємці цих більшовиків сидять сьогодні в Кремлі. Спадкоємці цих совєтів сьогодні знаходяться у Москві і в Білорусі. І ці тирани замислюють нас позбавити нашої свободи і нашої незалежності. Україна сьогодні є взірцем для всього світу. Взірцем того, як треба боротися за свою честь, гідність, свободу і за свою державу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Україна не самотня в цій боротьбі: «Ми не одні. Інколи видається так, що ми хотіли би, щоб нам більше допомагали. Але ми не єдині, хто потребує допомогти в цьому світі. Інколи видається так, що у нас немає сил. Ми завжди знайдемо ці сили, якщо ми віримо в себе... Ніхто з нас нашу свободу не віддасть. Ніхто з нас нашу державу не дасть на те, щоб її розірвали чи то більшовики, чи то совєти, чи то тирани сучасного світу».

Довідково:

«Обнова-фест» — буковинський молодіжний етнодуховний український фестиваль, який відбувається з 2008 року в Чернівцях.

Цього року він проходить 30 травня і присвячений 30-літтю Незалежності України.

Основна ідея «Обнова-фесту» – духовне та патріотичне обновлення всіх учасників, поєднання українських традицій із сучасним арт-простором.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua