Торгівля з ОРДЛО має бути обмежена, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 20 лютого 2017, 21:22

Кабінет Міністрів України має ухвалити рішення про припинення будь-якої торгівлі з окремими районами Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), окрім торгівлі стратегічними товарами, та розробити план позбавлення української енергосистеми від залежності.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар у понеділок ввечері за результатами засідання фракції.

“Фракція зайняла позицію доручити Уряду ухвалити рішення про припинення будь-якої торгівлі з цими так званими ДНР, ЛНР, або ОРДЛО, як це правильно буде називати. Торгівлю треба припинити всю, окрім стратегічних товарів”, - заявила вона.

“Що стосується стратегічних товарів, зокрема енергетики... Сьогодні надзвичайно важливо не так вирішити питання торгівлі, як вирішити питання залежності української енергетичної системи від вугілля, яке видобувається на територіях, фактично підконтрольних Росії”, - наголосила Вікторія Сюмар.

При цьому вона підкреслила, що Україні сьогодні необхідний план, як позбутися цієї енергетичної залежності.

“Уряд має його (план позбавлення від енергетичної залежності. - Ред.) у найкоротший термін, ми вважаємо, внести для того, аби можна було перейти вже на альтернативне вугілля. І, звичайно, сьогодні це має бути пріоритетом. Ми чекаємо від Уряду таких рішень”, - заявила заступник керівника фракції “Народний фронт”.

Водночас, як вона зазначила, в цей проміжний період, “очевидно, необхідно продумати план переходу для того, щоб українська енергетична система не була в кризі та аби в Україні не почалися відключення”.

“Ми вважаємо, що має бути компромісний шлях подолання цієї теми. І це точно не привід, аби зараз повторювати якісь збройні, силові сутички на вулицях Києва і, тим паче, їх провокувати”, - наголосила народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua